ZIARUL BURSA

07 iulie
Henri Riviere (1864-1951), "Cele 36 de vederi ale Turnului Eiffel", litografii în cinci culori, 1902

CORESPONDENŢĂ DIN FRANŢACoronavirusul din jurul Turnului Eiffel

M.C.Internaţional / 27 noiembrie 2020

Franţa este una dintre puţinele ţări din Europa care a preferat să aplice măsuri stricte de izolare totală şi atunci când al doilea val al epidemiei a devenit suficient de puternic. Astfel că, începând cu 30 octombrie, declaraţia pe proprie răspundere, care trebuie să indice motivele în cazul deplasărilor (document adoptat mai ales în ţările latine), a redevenit «literă de lege».

Eventuala renunţare la Euribor, în atenţia BCE

Eventuala renunţare la Euribor, în atenţia BCE

V.R.Bănci-Asigurări / 27 noiembrie 2020

Dobânda de referinţă Euribor va continua să fie utilizată după ce Libor nu va mai exista, de la finele lui 2021 

Un comitet de lucru susţinut de Banca Centrală Europeană (BCE) explorează opţiunile pentru o tranziţie către o altă referinţă a sistemului financiar al Uniunii Europene în cazul în care Euribor va înceta să mai existe, chiar dacă deocamdată nu se pune problema eliminării acesteia.

Gabriel Biriş

GABRIEL BIRIŞ, SPECIALIST FISCAL:"Orice leu cheltuit în plus astăzi este un leu împrumutat"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 27 noiembrie 2020

Sursa de finanţare a deficitului bugetar nu poate să fie contul aşa cum a spus Curtea Constituţională, ci este datoria publică, iar orice leu în plus la cheltuieli, astăzi, este un leu împrumutat, a declarat, ieri, Gabriel Biriş, specialist fiscal şi avocat la casa de avocatură Biriş Goran, într-o conferinţă organizată de Piaţa Financiară. El a mai spus că România pierde 6-7 miliarde de euro, anual, din necolectarea de TVA.

Pe Victor cine îl apără?

Dan NicolaieOmul sf(M)inteste locul / 27 noiembrie 2020

Dan Nicolaie

Fiecare moment solemn are parte şi de o clipă de ridicol. Nu avem o statistică livratoare de procente, dar aproape la orice înscăunare, nuntă, înmormântare, ridicare în grad, comemorare, aniversare, trebuie să existe, într-un colţ sau în prim-plan, un cineva care îşi şterge, discret sau zgomotos, nasul pe mâneca sau pe poalele fracului.

IONUŢ DUMITRU, RAIFFEISEN BANK:"Nu există alternativă la consolidarea fiscală"

A.I.Bănci-Asigurări / 27 noiembrie 2020

"Reduceri de salarii ca în 2010 nu mai sunt posibile" "După alegeri trebuie să discutăm de o reformă adevărată a administraţiei publice" "Toate demersurile de consolidare fiscală trebuie însoţite de investiţii masive din fonduri UE" 

Nu există alternativă la consolidarea fiscală, care probabil trebuie să rezulte dintr-un mix de creşteri de venituri bugetare, dar fără creşteri de taxe şi impozite care ar fi reţeta sigură către o recesiune economică prelungită, a atras atenţia, ieri, Ionuţ Dumitru, economist şef al Raiffeisen Bank, în cadrul unei videoconferinţe organizate de Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR),

Klaus Iohannis

PLANUL NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂUltima şansă pentru dezvoltarea infrastructurii

George MarinescuPolitică / 27 noiembrie 2020

30,4 miliarde euro, din care peste 64% sunt alocaţi pentru dezvoltarea infrastructurii din toate domeniile de activitate pe coordonatele tranziţiei verzi şi a combaterii efectelor schimbărilor climatice Proiectele trebuie finalizate până în vara anului 2026 şi trebuie să conţină o parte de reformare a domeniului cărora li se adresează 

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost lansat în dezbatere publică de către Ministerul Fondurilor Europene, cu peste 45 de zile întârziere faţă de data fixată iniţial în luna august: 1 octombrie. În prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene au prezentat principalele direcţii ale planului care va fi negociat cu Comisia Europeană şi care ar urma să fie finanţat din a doua parte a anului viitor, în cazul în care Ungaria şi Polonia nu vor bloca în continuare aprobarea fondurilor pentru Mecanismul de rezilienţă şi recuperare.

Spaţiu de recreere în valoare de 21 milioane lei, amenajat cu fonduri europene

Spaţiu de recreere în valoare de 21 milioane lei, amenajat cu fonduri europene

Ana FeleaFonduri Europene / 27 noiembrie 2020

Municipiul Buzău va avea un sat de răchită, mai multe spaţii de recrere, locuri de joacă, şi zone verzi. Totul va fi amenajat pe o suprafaţă de şapte hectare, în apropierea unui alt parc din localitate. Odată ce proiectul va prinde viaţă, terenul care acum este plin de buruieni va deveni una dintre cele mai atractive zone din Buzău, care, alături de Parcul Tineretului, şi el aflat în plină schimbare şi modernizare, ar da o faţă nouă zonei de nord a municipiului.

ADRIAN TĂNASE, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI:"Încurajez antreprenorii să se uite cu mai multă convingere către piaţa de capital"

A.IPiaţa de Capital / 27 noiembrie 2020

"Am vrea să ajungem ca un investitor să opereze doar în mediul electronic, pe tot lanţul investiţiei" 

"Piaţa de capital poate ajuta statul să îşi gestioneze portofoliul de active într-un mod mult mai eficient"

Avem o piaţă de capital la care antreprenorii trebuie să se uite cu mai multă convingere pentru că oferă cu adevărat soluţii de finanţare, a apreciat ieri Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul unei videoconferinţe organizată de Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România.

Sursă foto: Facebook

FLORIN CÎŢU:Deficitul bugetar a urcat la 7% din PIB, 74 miliarde de lei, după primele 10 luni din an

M.G.Macroeconomie / 27 noiembrie 2020

Cîţu vrea să meargă la şedinţele de politică monetară ale BNR 

Deficitul bugetar a crescut cu 6,7 miliarde de lei în octombrie şi a ajuns după primele 10 luni din an la 7% din PIB, a anunţat, ieri, Florin Cîţu, ministrul de Finanţe, într-o conferinţă de presă. Execuţia bugetului general consolidat pe perioada ianuarie-octombrie s-a încheiat astfel cu o lipsă de venituri la buget de 74,04 milioane de lei, sumă ce a fost împrumutată din pieţele financiare. După primele 10 luni din 2019, deficitul bugetar era de 28,83 miliarde de lei, respectiv 2,8% din PIB. Creşterea puternică din acest an este explicată de criza sanitară Covid-19, care a lovit economia şi astfel încasările la buget şi a forţat statul să majoreze cheltuielile cu sprijinul operatorilor economici. În septembrie, deficitul lunar a fost de 12,5 miliarde de lei.

Ediţia din 07.07.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 27 Noiembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 27 Noiembrie 2020

Macroeconomie / 27 noiembrie 2020

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a accelerat creşterea anuală şi în octombrie 2020, până la 8,8%, de la 8,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 20,3% a creditului guvernamental, după un avans de 18,9% în luna...

Alt pelerinaj, un nou motiv de discordie

Alt pelerinaj, un nou motiv de discordie

O.D.Miscellanea / 27 noiembrie 2020

Starea de tensiune dintre autorităţi şi Biserica Ortodoxă Română creşte de la o sărbătoare la alta. Restricţiile impuse din cauza pandemiei, care afectează şi pelerinajul de Sfântul Andrei, au creat, din nou, nemulţumire în rândul ierarhilor...

Aprecieri reduse pentru indici

BVBAprecieri reduse pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 27 noiembrie 2020

Prime Transaction: "Capul de afiş al şedinţei bursiere a fost reprezentat de cele două tranzacţii de 19,4 milioane lei cu acţiuni Romgaz" 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat penultima şedinţă de tranzacţionare a...

Conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”
Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
aages.ro

Curs valutar BNR

06 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8344
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9860
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7743
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.3444

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo