ZIARUL BURSA

25 noiembrie 2021
Ediţia din 17.04.2024
Preşedintele României Klaus Iohannis şi premierul desemnat Nicolae Ciucă

ANALIŞTII:Programul de guvernare nu ţine cont de realitatea macroeconomică a României

M.G.Politică / 25 noiembrie 2021

Guvernul Ciucă, gata de votul de învestitură Avize favorabile la foc automat 

Miniştrii Guvernului Ciucă au fost audiaţi pe repede-înainte, ieri, în Parlament, fără prea multă opoziţie sau dezbateri pe programul de guvernare în condiţiile majorităţii supradimensionate de care se bucură aşa-numita Coaliţie pentru Rezilienţă, Dezvoltare şi Prosperitate (CRDP).

Consiliul de Administraţie al Comvex SA funcţionează ilegal

ASF CONFIRMĂ INFORMAŢIILE DIN ZIARUL BURSA:Consiliul de Administraţie al Comvex SA funcţionează ilegal

Gheorghe IorgoveanuPiaţa de Capital / 25 noiembrie 2021

Panait Ivănescu, membru al CA Comvex SA, a decedat în urmă cu doi ani De atunci şi până acum, Dan Drăgoi şi Viorel Panait nu au numit niciun membru provizoriu şi nu au convocat AGOA pentru numirea unui membru în CA în locul defunctului Panait Ivănescu 

Relatările din ziarul BURSA cu privire la ilegalitatea funcţionării Consiliului de Administraţie de la SC Comvex SA au fost în sfârşit observate şi de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, susţine deciziile băncii centrale de reducere a dobânzii-cheie.

TEMERI DE INFLAŢIELira turcească a pierdut 40% anul acesta, faţă de dolar

A.V.Bănci-Asigurări / 25 noiembrie 2021

Marţi, moneda Turciei s-a depreciat cu 15% faţă de cea americană Meral Aksener, liderul Partidului Bun, de opoziţie, din Turcia: "Formaţiunea de guvernământ este o povară pe umerii acestei ţări" Sprijinul pentru partidul lui Erdogan va scădea sub 30%, potrivit caselor de sondare a opiniei publice 

Moneda Turciei, lira, a câştigat ceva teren ieri, faţă de dolar, după ce în dimineaţa zilei depreciase cu 3%, afectată de îngrijorările generate de explozia inflaţiei şi de consecinţele acesteia asupra economiei.

Cătălin Predoiu

DIKE-SUPLIMENT DEDICAT ACTIVITĂŢII DE DREPT / CĂTĂLIN PREDOIU, MINISTRUL PROPUS AL JUSTIŢIEI:"Una din principalele probleme ale sistemului este lipsa acută de personal"

Companii / 25 noiembrie 2021

Avizat pozitiv pentru funcţia de ministru al Justiţiei de către comisiile de specialitate ale Parlamentului, Cătălin Predoiu şi-a prezentat, ieri, pe scurt, principalele obiective pe care le are în viitorul mandat. Cătălin Predoiu a afirmat în faţa deputaţilor şi senatorilor că încrederea în justiţie a scăzut: "Încrederea în justiţia noastră a scăzut, fapt vizibil şi în unele proceduri de extrădare.

Traian Briciu

DIKE-SUPLIMENT DEDICAT ACTIVITĂŢII DE DREPT"Avocatura se «uberizează», la fel ca restul serviciilor"

Companii / 25 noiembrie 2021

(Interviu cu Traian Briciu, preşedintele UNBR) 

Reporter: Cum se implică Uniunea Naţională a Barourilor din România în activitatea avocaţilor din întreaga ţară?

Traian Briciu: Misiunea UNBR constă, în esenţă, în apărarea valorilor şi intereselor profesiei într-un context social, economic şi legislativ din ce în ce mai complex şi în continuă schimbare, precum şi în valorizarea profesiei de avocat ca partener indispensabil al justiţiei şi ca factor esenţial într-un stat de drept.

Dumitru Viorel Mănescu

DIKE-SUPLIMENT DEDICAT ACTIVITĂŢII DE DREPT / DR. DUMITRU VIOREL MĂNESCU, NOTAR PUBLIC, PREŞEDINTELE UNIUNII NAŢIONALE A NOTARILOR PUBLICI DIN ROMÂNIA:"Urmărim cu prioritate asigurarea continuităţii serviciilor notariale în condiţii de siguranţă, cu sprijinul noilor tehnologii"

Companii / 25 noiembrie 2021

Reporter: În ce măsură a fost afectată activitatea notarilor de pandemia Covid-19?

Dumitru Viorel Mănescu: Asemeni întregii societăţi, noi, notarii publici, am resimţit puternic impactul crizei sanitare Covid-19 pe plan profesional, personal şi uman. Spre deosebire, însă, de alte categorii socio-profesionale, care în perioada stării de urgenţă şi-au redus sau chiar sistat activitatea, notarii au continuat să lucreze în serviciul cetăţenilor şi al statului, ca parte a serviciului de interes public.

Nicoleta Munteanu

DIKE-SUPLIMENT DEDICAT ACTIVITĂŢII DE DREPT"Orice criză vine la pachet cu o serie de oportunităţi pentru unii şi multe provocări profesionale pentru alţii"

Companii / 25 noiembrie 2021

(Interviu cu Nicoleta Munteanu, Partener Euro Insol) 

Reporter: Întreaga lume se confruntă cu cele mai diverse provo­cări după un an şi jumătate de probleme sanitare. Cât de afectată este activitatea caselor de avocatură?

Nicoleta Munteanu: Orice criză, fie ea economică, sanitară sau de orice altă natură vine la pachet cu o serie de oportunităţi pentru unii şi multe provocări profesionale pentru alţii.

Alexandra Ianul

DIKE-SUPLIMENT DEDICAT ACTIVITĂŢII DE DREPT"Condiţiile excesive de acordare a facilităţilor şi birocraţia tipic românească lipsesc de efecte anumite măsuri"

Companii / 25 noiembrie 2021

(Interviu cu avocatul Alexandra Ianul - fostă Burada) 

Reporter: Casele de avocatură au fost afectate de criza produsă de pandemie, care se prelungeşte?

Alexandra Ianul: Din fericire pentru noi, am trecut cu bine peste această perioadă, cel puţin atipică. Elementul esenţial care a condus la reducerea efectelor crizei sanitare a fost adaptabilitatea. Casele de avocatură cu o bază anterioară solidă nu numai că au supravieţuit acestei perioade, dar au şi evoluat.

Cristina BOJICĂ

DIKE-SUPLIMENT DEDICAT ACTIVITĂŢII DE DREPTInsecurităţi juridice privind înstrăinarea exploataţiilor agricole

Companii / 25 noiembrie 2021

Cristina BOJICĂ, Avocat Asociat, Cabinet de Avocat GRUIA DUFAUT 

Voi începe printr-un adevăr juridic ce este astăzi evident, nu însă şi banal, şi care este deseori încălcat, din păcate, cu consecinţe dintre cele mai grave în derularea afacerilor: "Principiul securităţii juridice este unul din elementele fundamentele ale preeminenţei dreptului, ce stă la baza oricărui stat de drept".

Sursa foto: facebook/CNPR Compania Naţională Poşta Română

DIKE-SUPLIMENT DEDICAT ACTIVITĂŢII DE DREPTFactorul poştal, neinclus în Regulamentul GDPR

Companii / 25 noiembrie 2021

Regulamentul european privind protecţia datelor cu caracter personal - 2016/679 - transpus în legislaţia naţională prin legea nr.190/2018, nu include factorul poştal printre persoanele responsabile de protecţia datelor personale, susţine profesor universitar dr. Mihai Şandru, din cadrul Institutului de Cercetări Juridice "Acad. Andrei Rădulescu", de pe lângă Academia Română.

"România Educată", obiectivul ministrului Educaţiei alături de noul guvern

"România Educată", obiectivul ministrului Educaţiei alături de noul guvern

O.D.Miscellanea / 25 noiembrie 2021

Viitorul (vechiul) ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu şi-a fixat obiectivele pentru noul mandat. "Miza" pentru perioada 2021 - 2024 este operaţionalizarea şi implementarea proiectului "România Educată", iar măsurile legate de pandemie reprezintă şi ele o prioritate în domeniu, potrivit programului de guvernare propus de Guvernul Nicolae Ciucă.

Sergiu Oprescu, Preşedintele Executiv al Alpha Bank România şi Directorul General al Reţelei Internaţionale Alpha Bank

SERGIU OPRESCU, PREŞEDINTELE EXECUTIV AL ALPHA BANK ROMÂNIA:"Ţara noastră intră într-un ciclu de creştere a intermedierii financiare"

A.I.Bănci-Asigurări / 25 noiembrie 2021

"Este pentru prima dată când ne dăm seama că riscul climatic este un risc financiar" "Accesarea fondurilor europene poate cu adevărat să schimbe faţa economică a României" 

Din perspectiva sistemului financiar-bancar, 2021 pare să fie un an bun, în care volumul creditării a accelerat, solvabilitatea s-a menţinut ridicată iar lichiditatea a fost bine păstrată, a spus ieri Sergiu Oprescu, Preşedintele Executiv al Alpha Bank România şi Directorul General al Reţelei Internaţionale Alpha Bank, în cadrul conferinţei "FinConf România", organizată de BusinessMark.

Radu Graţian Gheţea, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Libra Internet Bank

RADU GHEŢEA, PREŞEDINTELE LIBRA INTERNET BANK:"Sunt convins că vom avea în continuare creştere pe zona de creditare"

A.I.Bănci-Asigurări / 25 noiembrie 2021

Perspectiva creditării este pozitivă în ţara noastră, pentru că vom beneficia de o serie de fonduri europene, atât rambrusabile cât şi nerambursabile, astfel încât în anii următori vom avea o creştere a creditării, a afirmat ieri Radu Graţian Gheţea, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Libra Internet Bank, în cadrul conferinţei "FinConf România", organizată de BusinessMark.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 25 noiembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 25 noiembrie 2021

Macroeconomie / 25 noiembrie 2021

Încrederea mediului de afaceri din Germania a scăzut peste aşteptări şi în noiembrie 2021, până la 96,5 puncte, cel mai scăzut nivel din ultimele 10 luni, de la 97,7 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru...

Euro a crescut la 4,9491 lei

PIAŢA VALUTARĂEuro a crescut la 4,9491 lei

Ana-Gabriela UngureanuBănci-Asigurări / 25 noiembrie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,04 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9491 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1204 dolari, în depreciere cu 0,37%...

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6818
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1289
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8284
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.8240

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo