ZIARUL BURSA

09 februarie
Ediţia din 24.03.2023
Ilustraţie de MAKE

Conflict mocnit la Poşta Română

George MarinescuCompanii / 9 februarie

Compania Naţională Poşta Română SA pare că stă pe un butoi de pulbere, dacă ţinem cont de adresele înaintate conducerii de către reprezentanţii angajaţilor, dar şi de materialele apărute în mass-media în ultima perioadă.

Sursa foto: facebook / T.C. Içisleri Bakanligi Jandarma Genel Komutanligi (Comandamentul General al Jandarmeriei din Turcia)

SĂPTĂMÂNA ACEASTA, DUPĂ CUTREMUREBursa din Istanbul a pierdut 35 de miliarde de dolari din capitalizarea companiilor

V.R.Internaţional / 9 februarie

Tranzacţiile au fost oprite ieri, după ce indicele major BIST-100 a scăzut cu 7% 

Bursa de Valori din Istanbul (Borsa Istanbul) şi-a suspendat operaţiunile ieri, pentru prima dată în ultimii 24 de ani, după ce indicele major BIST-100 a scăzut cu 7,1% în prima oră de tranzacţionare, ca urmare a temerilor generate de cutremurele devastatoare din ultimele zile, potrivit Bloomberg.

BRD - creştere cu 11,7% a veniturilor bancare, dar profitul stagnează

ANUL TRECUTBRD - creştere cu 11,7% a veniturilor bancare, dar profitul stagnează

ANDREI IACOMIBănci-Asigurări / 9 februarie

Board-ul nu va propune alocarea de dividende din rezultatul lui 2022, decizie în conformitate cu recomandările BNR Reacţie negativă a acţiunii BRD la bursă 

BRD-Groupe Societe Generale (BRD) a raportat, pentru anul trecut, un profit net consolidat de aproape 1,34 miliarde de lei, cu 1,4% peste cel din 2021, în timp ce venitul net bancar s-a ridicat la 3,46 miliarde de lei, în creştere cu 11,7% comparativ cu cel din anul anterior, conform raportului instituţiei de credit publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Difilcultăţile ne-au întărit firma şi anul trecut am realizat şi depăşit mai multe obiective. Ne-am menţinut poziţia fruntaşă în piaţă la vehiculele pentru servicii şi construcţii şi la vehiculele municipale, iar în privinţa vehiculelor rulate am înregistrat o creştere de 10% a numărului unităţilor vândute", a afirmat Stefano Albarosa, CEO al grupului AIC.

Cefin Trucks, bilanţ pozitiv pe 2022

GEORGE MARINESCUCompanii / 9 februarie

Recesiunea, inflaţia şi crizele generate de războiul declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina nu au afectat performanţele economice ale grupului AIC, care include în el brandurile Cefin Trucks şi Ford Trucks, a afirmat, ieri, Stefano Albarosa, CEO AIC Grup, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat rezultatele economico-financiare înregistrate la finalul anului trecut.

Poluarea scade eficienţa medicamentelor

Poluarea scade eficienţa medicamentelor

O.D.Miscellanea / 9 februarie

Cercul vicios al poluării şi efectelor sale este foarte greu de rupt. Poluarea provoacă probleme de sănătate, producerea de medicamente şi hrană, care să contribuie la însănătoşire contribuie la "dezvoltarea" poluării. Reducerea poluării provenite din sectoarele farmaceutic şi agricol este esenţială pentru combaterea proliferării superbacteriilor rezistente la medicamente, care ar putea ucide 10 milioane de persoane anual până în 2050, a avertizat ONU.

Autorităţile investesc 103 milioane de euro în educaţia timpurie

Autorităţile investesc 103 milioane de euro în educaţia timpurie

O.D.Miscellanea / 9 februarie

Investiţiile în educaţie sunt absolut necesare pentru ca acest domeniu să poată funcţiona la cel mai înalt nivel. Ministerul Educaţiei, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a lansat apelul competitiv de proiecte pentru "Dezvoltarea serviciilor de educaţie timpurie complementare".

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a avut o întrevedere cu Ministrul Sportului, Eduard Novak. (Sursa foto Facebook Eduard Novak.)

Olimpiada sportului şcolar, în timpul vacanţelor

O.D.Sport / 9 februarie

Minte sănătoasă în corp sănătos trebuie să fie o deviză şi pentru oficialii din educaţie. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi ministrul Sportului, Eduard Novak, s-au întâlnit şi au discutat despre implicarea liceelor cu program sportiv şi a cluburilor sportive şcolare în dezvoltarea sportului şcolar.

Declinul dolarului ia o pauză, după semnalul Fed de săptămâna trecută

BUSINESS INSIDERDeclinul dolarului ia o pauză, după semnalul Fed de săptămâna trecută

ANDREI IACOMIBănci-Asigurări / 9 februarie

Fed a majorat rata cheie cu 25 de puncte de bază, dar a semnalat că urmează să mai ridice dobânzile 

Cea mai severă scădere a dolarului american din ultimul deceniu a luat o pauză după ce preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a spus că ratele dobânzilor probabil vor continua să crească, chiar dacă inflaţia se va tempera, scrie Business Insider.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 9 Februarie 2023

MACRO NEWSLETTER 9 Februarie 2023

Macroeconomie / 9 februarie

Creditul de consum din SUA a înregistrat o creştere semnificativ sub aşteptări în decembrie 2022, de 11,6 miliarde de dolari, după o creştere cu 33,1 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 7,8%, de la 8,1%.

Declin pentru indici

BVBDeclin pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 9 februarie

Tranzacţii de 59 milioane lei, peste media zilnică a acestui an 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în contrast cu dinamica pieţelor europene. Indicele compozit BETPlus a coborât cu...

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

23 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9214
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5250
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5631
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.9955

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo