Germania se grăbeşte către un viitor luminos în care va domni întunericul

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional #Energie / 9 februarie 2023

Raportul de la BnetzA arată că Germania va deveni importator net de energie în perioada 2025 - 2031, iar înlocuirea centralelor pe cărbune şi a celor nucleare se va face cu circa 30 de centrale electrice pe gaze naturale, care vor asigura furnizarea curentului electric când nu bate vântul sau nu străluceşte soarele.

Raportul de la BnetzA arată că Germania va deveni importator net de energie în perioada 2025 - 2031, iar înlocuirea centralelor pe cărbune şi a celor nucleare se va face cu circa 30 de centrale electrice pe gaze naturale, care vor asigura furnizarea curentului electric când nu bate vântul sau nu străluceşte soarele.

Călin Rechea

Viitorul "luminos" al celei mai mari economii din Europa tocmai a fost planificat de autorităţile de la Berlin, în cadrul raportului privind starea, evoluţia şi securitatea furnizării de electricitate.

"Se poate spune că securitatea furnizării de electricitate în perioada 2025 - 2031 este garantată, chiar dacă este eliminat complet cărbunele până în 2030", este concluzia raportului "Stand und Entwicklung der Versorgungssicherheit im Bereich der Versorgung mit Elektrizität", elaborat de Agenţia Federală a Reţelelor din Germania (BNetzA), în conformitate cu obligaţiile legale ale guvernului federal. Raportul este disponibil la adresa www.bmwk.de.

Optimismul concluziei dispare complet când se trece la premisele pe baza cărora a fost construită, care ar putea fi rezumate prin "Germania va avea electricitate suficientă, dacă nu va exista cerere", după cum scrie publicaţia Tichys Einblick.

TE mai accentuează faptul că "raportul asupra securităţii furnizării energiei electrice este un document al eşecului şi o hartă a dezastrului", în condiţiile în care aşa-numita securitate depinde într-o foarte mare măsură de importurile de electricitate de la vecini şi poate fi asigurată doar prin reducerea în orice moment a cererii, care se va face şi prin oprirea neanunţată a curentului pe scară largă.

Termenul utilizat este "flexibilitatea cererii", iar aceasta este cerută, se poate spune în mod imperativ, atât consumatorilor individuali cât şi consumatorilor industriali şi va fi obţinută, conform planurilor guvernamentale, prin diferenţierea preţurilor în funcţie de capacitatea de furnizare a energiei şi de orele de consum.

Toate acestea vor fi posibile odată cu introducerea contoarelor inteligente, care vor deveni adevărate instrumente de control totalitar al unei societăţi dintr-o Uniunea Europeană care însă se mai consideră dezvoltată şi democratică.

"Dacă un consumator doreşte să poată plăti în continuare factura de electricitate, atunci trebuie să permită oamenilor lui Habeck să-i controleze aparatele electrice, cum ar fi pompele de căldură", subliniază Tichys Einblick, care mai spune că "Fratele cel Mare va veni în fiecare apartament şi casă sub forma unui administrator al consumului de energie".

Raportul de la BnetzA mai arată că Germania va deveni importator net de energie în perioada 2025 - 2031, iar înlocuirea centralelor pe cărbune şi a celor nucleare se va face cu circa 30 de centrale electrice pe gaze naturale, care vor asigura furnizarea curentului electric când nu bate vântul sau nu străluceşte soarele.

Dar de unde vor veni importurile de electricitate? Din Polonia, unde cea mai mare parte a energiei electrice este produsă în centrale pe cărbune? Din Franţa, care se confruntă cu probleme mari de întreţinere a centralelor nucleare, iar puterea instalată funcţională a acestora s-a angajat pe o tendinţă semnificativă de scădere?

Sau poate că vor veni de la alţi "parteneri" din UE, care vor fi obligaţi şi ei să adopte pe scară largă "sursele regenerabile" în urma presiunilor care vin inclusiv de la "Verzii" din Germania?

Noile centrale pe gaze ar trebui să funcţioneze cu gaze lichefiate, însă raportul nu precizează de unde vor veni aceste gaze.

Publicaţia Tichys Einblick mai aminteşte că raportul include şi "soluţia" centralelor pe hidrogen, deşi încă nu există nicio astfel de centrală şi nici turbinele corespunzătoare.

Cu alte cuvinte, furnizarea de energie electrică în orizontul de timp prevăzut de guvernul federal nu este deloc garantată.

Raportul prezintă, în schimb, planurile grandioase de extindere a reţelei de centrale eoliene şi solare, de la circa 123 GW în 2021 la 360 GW în 2030 şi 386 GW în 2031.

"În viitor, expansiunea energiilor regenerabile va juca un rol central în acoperirea necesarului de electricitate şi trebuie forţată adoptarea acestora în Germania şi în Europa", se mai arată în raportul de la BNetzA.

După cum se vede, planificarea centralizată a energiilor regenerabile a fost deja hotărâtă la Berlin, iar ţărilor europene nu la mai rămâne decât să se angajeze într-o întrecere socialistă nemiloasă pentru obţinerea resurselor materiale necesare construirii "viitorului verde".

Oare ce se va întâmpla dacă o ţară ca a noastră nu va avea suficiente resurse financiare pentru această cursă nebună? Va fi obligată să se împrumute până când va intra în faliment, iar apoi creditorii vor prelua pe nimic toate resursele naturale?

Publicaţia Tichys Einblick mai atrage atenţia şi asupra unui alt aspect deosebit de îngrijorător din planul privind securitatea furnizării energiei electrice în Germania.

Pentru a se atinge ţintele referitoare la puterea instalată în centrale eoliene şi solare, "este necesar să se accelereze procesul de autorizare a construirii turbinelor eoliene", după cum se arată în raport, ceea ce înseamnă că "nu vor mai exista limite privind protejarea speciilor de animale, conservării naturii, protecţia sănătăţii populaţiei şi nu va mai fi recunoscută protecţia constituţională a proprietăţii", după cum scrie TE.

"Dacă nimeni nu are nevoie de electricitate, atunci va fi suficientă totdeauna", subliniază un cititor "logica" imbatabilă a ministrului Habeck, poate cel mai incompetent din guvernului lui Scholz, deşi concurenţa este foarte mare, mai ales din partea ministrului de externe.

Cu câteva luni în urmă, acelaşi Robert Habeck declara cu seninătate că "firmele nu vor intra în faliment dacă îşi opresc activitatea", în contextul creşterii explozive a preţurilor energiei.

Aşa se face politica economică din Germania, iar autorităţile din majoritatea ţărilor Uniunii Europene urmează fără crâcnire aceleaşi politici sinucigaşe, care au deja consecinţe catastrofale asupra competitivităţii economice a Europei şi garantează marşul accelerat către subdezvoltare.

"Ne îndreptăm către dezastru cu ochii larg deschişi", este concluzia publicaţiei Tichys Einblick.

Opinia Cititorului ( 26 )

 1. Energia scumpa sfarsitul

  motorului economic al Europei 

  1. Ca in Rusia!

   Ar vrea rusii, dar nu se poate. 

   Asa arata totalitarismul:

   Viața unui militar rus ucis pe front valorează o haină de blană. Mai multe văduve din Donețk au primit, drept compensație, câte un astfel de obiect. 

   Văduvele soldaților ruși uciși în Ucraina sunt consolate de Kremlin cu haine de blană: „Suntem foarte recunoscătoare”

   Femeile au fost puse să se alinieze în fața unei camere de filmat pentru a-și exprima recunoștința pentru ajutor. „Am primit în mod neașteptat un astfel de ajutor astăzi. Suntem foarte recunoscătoare. Familiile soldaților uciși s-au adunat aici. Cu adevărat, vă mulțumim din inimă!”, a spus o femeie, potrivit Pravda. Hainele de blană ar fi fost furnizate de activiști ruși. Presa ucraineană susține însă că ar fi fost furate din casele omenilor care locuiau în orașele ocupate de trupele lui Vladimir Putin. 

   propaganda mincinoasa asemanatoare cu doborirea avionului rus de pensionara care a aruncat cu borcanul de muraturi in avion

  Bombă la Washington: Nord Stream a fost aruncată în aer de CIA

  DE ADRIAN PĂTRUȘCĂ  

  Faimosul ziarist american Seymour Hersh, laureat al premiului Pulitzer, acuză direct administrația Biden că a aruncat în aer gazoductul care aproviziona Europa cu gaze din Rusia. 

  Hersh, care a fost timp de decenii angajat la New York Times și New Yorker –departe deci de a fi un „conspiraționist" - a realizat propria anchetă în legătură cu cauzele exploziei submarine din 26 septembrie 2022. 

  Concluzia la care ajunge Hersh este că Statele Unite au aruncat în aer Nord Stream în urma unei operațiuni realizate sub acoperirea exercițiului militat BALTOPS 22 al NATO. 

  Într-o anchetă publicată pe Substack și intitulată „Cum a distrus America gazoductul Nord Stream” Seymour Hersh scrie că operațiunea era planificată din decembrie 2021. Deci, ÎNAINTE de invadarea Ucrainei de către Rusia. 

  Ea a fost pregătită de către un grup de lucru condus de consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan. 

  Până la definitivarea planului, au existat o sumedenie de propuneri și pertractări. 

  Hersh scrie: 

  Marina a propus utilizarea unui submarin de curând intrat în serviciu pentru a ataca direct conducta. Forțele aeriene au propus lansarea de bombe cu explozie întârziată care pot fi detonate de la distanță. CIA a susținut că, indiferent cum s-ar proceda, trebuie făcut sub acoperire. Toți cei implicați au înțeles miza aflată în joc. 

  Și articolul mai susține: 

  Administrația Biden a făcut tot ce a fost posibil pentru a evita scurgerile de informații, în condițiile în care planul a fost definitivat la sfârșitul lui 2021 și în primele luni ale lui 2022. 

  În cele din urmă, scrie Hersh,„membrii grupului de lucru din partea CIA au început să elaboreze un plan pentru o operațiune secretă care să utilizeze scafandri la mare adâcime pentru a declanșa o explozie de-a lungul conductei”. 

  Au fost mulți și cei care s-au opus planului de a sabota infrastructura unei puteri aliate, Germania: 

  De-a lungul acestor pregătiri, a spus sursa, unii dintre tipii care lucrau la CIA și la Departamentul de Stat au zis: „Nu faceți asta! Este stupid și dacă se află totul se va transforma într-un coșmar politic.” 

  Iar Hersh continuă: 

  Cu toate acestea, la începutul lui 2022, membrii CIA din grup i-au raportat lui Jake Sullivan: „Am descoperit o metodă de a arunca în aer conductele”. 

  Și relatarea merge mai departe: 

  Ce a urmat a fost halucinant. Pe 7 februarie, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de ceea ce părea inevitabila invadare a Ucrainei de către Rusia, Biden s-a întâlnit în biroul său de la Casa Albă cu cancelarul german Olaf Scholz, care, după câteva ezitări, era acum în barca americanilor. La conferința de presă care a urmat, Biden a spus sfidător: „Dacă Rusia invadează... Nord Stream 2 nu va mai exista. Îi vom pune capăt.” 

  Articolul lui Hersh continuă: 

  Douăzeci de zile mai târziu, subsecretarul de stat Nuland transmitea practic același mesaj la o conferință de presă a Departamentului de Stat și care s-a bucurat de o mediatizare minimă: „Vreau să fiu foarte clară cu voi astăzi”, a zis ea, răspunzând la o întrebare. „Dacă Rusia invadează Ucraina, într-un fel sau altul, Nord Stream 2 nu va mai continua.” 

  În ce privește motivul Washingtonului pentru o operațiune de sabotaj atât de riscantă împotriva unui aliat important, Germania, Hersh scrie: 

  Atâta vreme cât Europa rămânea dependentă de gazoducte pentru aprovizionarea cu gaze naturale ieftine, Washingtonul se temea că țări precum Germania vor ezita să livreze Ucrainei banii și armele de care avea nevoie pentru a învinge Rusia. 

  Ziaristul american arată că Norvegia, principala producătoare de gaze naturale din UE, a jucat un rol important în privința logisticii și a informațiilor, ajutând echipa de scafandri americani să desfășoare operațiunea. 

  În cursul lunii martie, câțiva membri ai echipei au zburat în Norvegia pentru a se întâlni cu serviciile secrete și cu reprezentanții marinei militare norvegiene. 

  Una dintre chestiunile cheie era de a ști unde exact în Marea Baltică era locul cel mai potrivit pentru a plasa explozibilul. Nord Stream 1 și 2, fiecare cu câte o pereche de conducte, se aflau la o distanță de mai puțin de o milă una de alta, când se îndreptau spre portul Greinswald, în nordul extrem al Germaniei. 

  Marina norvegiană a descoperit rapid locul potrivit în apele puțin adânci ale Mării Baltice, la câteva mile în larg de insula daneză Bornholm. 

  Conductele se întindeau la mai puțin de o milă una de alta pe un fund marin aflat la numai 85 de metri adâncime. Era perfect la îndemâna scafandrilor, care, plecând de la bordul unui vânător de mine norvegian din clasa Alta, urmau să plonjeze cu un amestec de oxigen, azot și heliu în tuburile lor și să amplaseze pe cele patru conducte încărcături de C4 protejate cu ciment și cupru. 

  Era o treabă migăloasă, lungă și periculoasă, dar apele din largul insulei Bornholm mai prezentau un avantaj: nu existau curenți marini importanți, care ar fi făcut misiunea scanfandrilor și mai dificilă. 

  Sursele lui Seymour Hersh subliniază că ordinul a venit direct de la biroul lui Joe Biden: 

  (Explozibilul) C4 atașat de conducte urma să fie detonat de o baliză-sonar aruncată dintr-un avion, cu puțin timp înainte. Dar procedura implica cea mai modernă tehnologie de procesare a semnalului. 

  Odată amplasate, cele patru dispozitive explozive atașate de oricare din cele patru conducte puteau fi detonate accidental de amestecul de zgomote de fond produs de traficul aglomerat din Marea Baltică – de la navele din apropiere sau mai depărtate la forajele submarine, de la evenimente seismice la valuri, sau chiar de animalele marine. 

  Pentru a evita acest lucru, baliza-sonar, odată amplasată, urma să emită o serie unică de sunete de joasă frecvență – asemănătoare celor emise de un flaut sau de un pian – care să fie recunoscute de dispozitivul de cronometraj și, după un număr de ore prestabilit, să declanșeze explozibilul. 

  Povestea ca un film de aventuri a lui Hersh continuă: 

  Pe 26 septembrie, un avion de supraveghere P8 al marinei militare norvegiene a efectual un zbor aparent de rutină și a lansat baliza-sonar. 

  Semnalul s-a propagat sub apă, mai întâi către Nord Stream 2, apoi către Nord Stream 1. 

  Câteva ore mai târziu, explozibilii C4 de mare putere au fost declanșați și trei din cele patru conducte au fost scoase din uz. 

  În câteva minute, resturile de gaz metan din conductele închise au putut fi văzute cum se răspândeau la suprafața apei, iar lumea a aflat că ceva ireversibil s-a produs. 

  Dat fiind că era vorba de o anchetă semnată de Hersh, un ziarist respectat, care a dezvăluit afaceri celebre, precum masacrul de la My Lai din Vietnam sau scandalul torturilor de la Abu Ghraib, și care era recunoscut pentru sursele sale excepționale, presa corporatistă nu putea trece sub tăcere dezvăluirile despre Nord Stream. 

  Prin urmare, Casa Albă a fost nevoită să aibă o reacție. Președinția SUA a catalogat sec ancheta lui Hersh drept„complet falsă și fantezistă”. 

  Evident, Moscova a fost mult mai vocală. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus a declarat: 

  Am făcut publică în mai multe rânduri poziția Rusiei privind implicarea Statelor Unite și a NATO, remarcând că acestea nu au ascuns-o, lăudându-se față de toată lumea cu intenția lor de a distruge infrastructura civilă prin care Europa primea resursele energetice ruse. 

  Și Zaharova a adăugat: 

  De asemenea, am subliniat frecvent reticența Danemarcei, Germaniei și Suediei de a efectua o investigație deschisă și opoziția lor față de participarea Rusiei la aceasta. 

  În ciuda faptului că țara noastră a suferit pagube enorme. 

  Acum, Casa Albă are de dat explicații în legătură cu aceste lucruri. 

  1. Voia lui Putin s-a împlinit. De ce să tot ameninți că oprești când nu mai poți livra? La fel se va întâmpla și cu atomica. :)

   Exact. Rusii au o istorie lunga de a da mereu vina pe americani. Si Putin beneficiaza. El nu putea arunca pe fata acea conducta in aer, evident Rusia pierde de acolo, dar nici nu voia sa mai livreze gaz(si cel ami bine sa stie mujicii ca nu mai sun bani din gaz din vina Americii)

   Americanii nu cred ca sunt asa de prosti incat sa faca asa ceva. Mai ales inainte de razboi cum spune articolul. Iar dupa inceperea razboiului gazul oricum era oprit. Mai degraba e mana lui Putin, posibil sa fi fost voci din Rusia care spuneau sa dam drumul la gaz catre Europa ca de acolo ne vine painea, si Putler a rezolvat problema dand vina pe americani.

   Biden e asa de prost sa declare ca nu va mai fi nord stream 2 dc voia sa o saboteze in secret? Rusii s-au folosit de acea declaratie. 

   Imaginație și dorință de a vedea invers lucrurile împotriva logicii bunului simț.

   Qui prodest ar fi prima întrebare de la care trebuie plecat și în afacerea Nordstream.

   Rusiei și Germaniei :)) 

   Putin e raspunsul.

   Inca o bomba, teoria conspiratiei ataca si la adancime!!.

   Un lucru e clar: occidentalii au copiat modelul rusesc de a nu permite părților să asiste la investigații la conducte .Asta e cea mai mare mârsăvie! Din primul moment rușii trebuiau să fie și ei prezenți! Ce exemplu de state democratice poți fi?

   Ce a făcut Germania principalul beneficiar al conductei și acum dar mai ales pe viitor sa-si apere interesele? 

   si bine a facut cine a dat cu bomba in nordstream

   pretu la gaze a scazut din august anu trecut de 5 ori 

   putin nu mai are cu ce ameninta europa 

   A scazut pretul la gaze de 5 ori, dar tu il platesti tot de 5 ori, dar mai scump.

  Sa fim optimisti si mai ales sa ne uitam la noi in ograda, nu la nemti. Hai sa producem noi energie ca sigur vom avea cui s-o vindem.

  1. Asa e, de ani de zile s-au amanat investitiile in reactoarele nucleare 3,4, in a doua hidrocentrala pe Dunare, in gazul din Mare Neagra. Totul din vina policienilor ce au fost si sunt pe la guvernare. Poate nu a venit SPAGA ce o voiau ei.

   Toti banii Romaiei s-au cheltuit aiurea pe aiureli pensii speciale care sunt mancate salarii umflate la bugetari umflati ca numar, vedeti ca iar au inventat o zi libera, de ziua ta stai acasa, la bugetari atatea zile libere au si punti si de ce? Pt ca merge treaba si fara ei. La privati daca ai 6 oameni, 200 de oameni fiecare conteaza, lipseste unul se da treaba peste cap. Dar bugetarii yuhuuu inca o zi libera. Si totul platit din taxele de la privati. Pana cand? Uite ce deficit bugetar avem?

   In loc sa exportam curent si gaz, cumparam an de an mai mult cu 10% decat producem, decat exportam. Suntem aproape de junk la ratingul de investitii ca tara. 

   NU se aude nimic de reparatia capitala a reactorului nr.1 (in fapt reconstructia acestuia) Timpul trece si o reparatie dureaza 2 ani

  La noi e paradis: curent plafonat indiferent de consum, taxe si suprataxe pe productie pana cand vom fugari si ultimul investitor. Vor castiga traderii care vor beneficia de scutire la impozitul de acum doar sa importe curentul pe care noi l am izgonit din tara.

  Aceeasi Germanie care minte precum respira cu exceptia catorva perioade istorice , cand sub impactul emotional al dezastrelor asigurate de acesta arie geografica , cand au facut ceva bun , stand cuminti pe fundul lor. Natie de rahat , mincinosi sacrii , istorici . Pacat ca un popor atat de docil poate fi folosit la infinit sa fie praful de pusca al istoriei . Oricum isi merita soarta. . Oricum nu mai fac doi bani decand nu mai au "sponsori" . Dezastrul se institutionalizeaza isterizand mai tare ca Hitler populatia , pentru ca mai apoi sa ia totul gratis din desertul numit Europa pe care l construiesc ca vvitor imperiu sclavagist .Insa ca de obicei istorie se repeta . Si ca mai demult din planul EXCEPRIONAL , susutinut de industria Germana ...rezultatul va fi contrar . Si Germania inca o data distrusa. Europa se poate debara de acesta piatra de moara care nu o lasa in natura ei.....distrugandu - o prin autodistrugere , propie unei natii fara memorie. Trist . Si chiar inspaimantator.

  1. Înlocuiește Germania cu Rusia pentru o minimă decență.

   Cine in istoie s-a aliat cu rusii a avut de suferit dar "a trait" . Cine cu nemtii si de suferit si numai de pierdut !

   Rusia și-a bătut joc de România vreo 45 de ani, iar de Basarabia vreo 210 ani. Probabil ești vreun daghestanez strămutat de ruși în vest. :)

   Poate . Da tu ori esti spalat pe creier , fara sa intentie de jignire , ori cumparat . Ca si in plandemie .

   Eu nu. Tu poate esti invins putin de saracie sa musti orice speranta chiar si pentru a muri de foame fericit. :)

  Tocmai s-a anuntat scaderea ...inflatiei in Germania. Acest pseudoanalist din cand in cand canta prohodul economiei germane .Vorbe . Macar de-ar duce-o toate economiile europene ca cea germana .

  Pentru AUR-isti :

  "Under ethnic nationalism Europe burned itself to the ground in the past. 

  When taken to its logical extreme it leaves a pretty nasty propositions."  

  s c cret 

  adevărul va ieși la suprafață.

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb