ZIARUL BURSA

21 februarie
Ediţia din 28.03.2023
Nouă schimbări pe care aş dori să le văd la BVB

Nouă schimbări pe care aş dori să le văd la BVB

Marius AlexePiaţa de Capital / 21 februarie

Bursa noastră este o platformă care avantajează companiile, dar dacă se doreşte progresul, trebuie să devină o piaţă a investitorilor Companii care să acceseze finanţare prin mecanismele bursiere se vor găsi mereu, dar nu şi investitori dispuşi să dea banii  

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avut un moment de efervescenţă care s-a pierdut pentru că anumiţi actori ai pieţei au profitat în special de noii investitori care, din cauza lipsei de experienţă, sunt cei mai vulnerabili. Dar tocmai de noi persoane dispuse să-şi plaseze banii în titluri ale pieţei de capital este nevoie pentru a creşte numărul real de investitori de la BVB.

"Inteligenţa Artificială va fi tot mai folosită în construcţii, în următorii ani"

ADRIAN STOICHINĂ, DIRECTORUL DE OPERAŢIUNI AL PRIMA DEVELOPMENT GROUP:"Inteligenţa Artificială va fi tot mai folosită în construcţii, în următorii ani"

A consemnat Andrei IacomiCompanii / 21 februarie

"Încă din faza de proiectare, suntem cu gândul la cum putem satisface nevoile clienţilor pentru următorii 10-20 de ani" "Anul trecut, am înregistrat creşteri între 50% şi 100% ale preţului materialelor de construcţie" 

Reporter: Traversăm o perioadă dificilă - inflaţie ridicată, război la graniţă şi perspectiva încetinirii economice, poate chiar recesiune. Ce impact au avut toate acestea asupra Prima Development Group? Puteţi detalia?

"Uzinele Mioveni şi Craiova, pregătite să respecte ţinta 2035 privind fabricarea doar a autovehiculelor electrice"

ADRIAN SANDU, SECRETAR GENERAL ACAROM:"Uzinele Mioveni şi Craiova, pregătite să respecte ţinta 2035 privind fabricarea doar a autovehiculelor electrice"

A consemnat George MarinescuCompanii / 21 februarie

Reporter: Parlamentul European a votat recent regulamentul prin care începând din 2035 în showroom-uri vor fi vândute numai autovehicule electrice. Unii politicieni au afirmat în mass-media că votul respectiv echivalează cu o închidere a uzinelor din Mioveni şi Craiova.

Adrian Sandu: Nu este adevărat. Nu se vor închide cele două fabrici mari de producţie a autoturismelor din ţara noastră. Actul normativ votat de Parlamentul European este o continuare a pachetului legislativ "Fit for 55" adoptat şi propus de Comisia Europeană, prin care se urmăreşte decarbonizarea întregului sistem de producţie şi reducerea la zero a emisiilor de carbon provenite din transport şi din alte activităţi.

OMUL SMINTEŞTE LOCULO sută de lei

Dan NicolaieOmul sf(M)inteste locul / 21 februarie

Dan Nicolaie

Oricât de mult război, suspin şi februarie ar fi pe lume, există şi câte o duminică în care soarele te dă afară din casă. Îţi faci un minim plan, care conţine trecut, prezent şi viitor şi pleci vitejeşte... cu liftul spre parter. Începi cu trecutul.

Mai are Rusia un viitor?

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 21 februarie

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Zilele trecute, la conferinţa pentru securitate de la Munchen, Vice-Preşedintele american Kamala Harris a făcut o declaraţie epocală. Pentru prima dată la acest nivel, SUA a acuzat Rusia că a comis, în Ucraina, "crime împotriva umanităţii". Mai mult, a transmis "tuturor celor care au comis aceste crime, şi superiorilor şi complicilor acestora", că vor fi "traşi la răspundere".

Parchetele, confruntate cu lipsă de personal şi un număr crescut de dosare

Parchetele, confruntate cu lipsă de personal şi un număr crescut de dosare

GEORGE MARINESCUPolitică / 21 februarie

Din cauza problemei de personal, stocul istoric al parchetelor a depăşit la nivel naţional un milion de dosare penale 

Lipsa de personal cu care se confruntă unităţile de parchet din ţară şi complexitatea unor speţe, dar şi a infracţiunilor comise în ultima perioadă, constituie cauzele pentru care stocul istoric al dosarelor penale se situează încă la un nivel ridicat şi pentru care multe dosare sunt terguversate, fapt de care beneficiază o parte din infractori care scapă de răspunderea penală prin prisma intervenirii prescripţiei, au afirmat, ieri, candidaţii pentru funcţia de procuror general, Gabriela Scutea şi Alex-Florin Florenţa, la interviurile susţinute în faţa comisiei din cadrul Ministeriei Justiţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Oficial, s-a redus numărul de locuri de muncă vacante

Oficial, s-a redus numărul de locuri de muncă vacante

O.D.Miscellanea / 21 februarie

Finalul de an a găsit piaţa muncii într-o situaţie interesantă. Potrivit datelor oficiale, în ciuda impresiei general, s-au împuţinat locurile de muncă la nivelul întregii ţări. Numărul locurilor de muncă vacante a fost 41.900 în cel de-al...

MACRO NEWSLETTER 21 Februarie 2023

MACRO NEWSLETTER 21 Februarie 2023

Macroeconomie / 21 februarie

Preţurile de consum din Suedia şi-au temperat creşterea anuală în ianuarie 2023, până la 11,7%, de la 12,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,1%, după un avans de 2,1% în luna anterioară.

Creşteri pentru majoritatea indicilor

BVBCreşteri pentru majoritatea indicilor

A.V.Piaţa de Capital / 21 februarie

Prime Transaction: " Tranzacţii de 2,93 milioane euro, cea mai mică valoare din acest an" 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut în mare parte creşteri în prima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, într-o fără direcţie...

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5740
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9827
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6203
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.1510

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo