Antibiotice Iaşi
ICT

300 milioane euro, pentru susţinerea centrelor de vaccinare

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene #Sănătate / 21 ianuarie

Cristian Ghinea: "Suntem în discuţie cu Ministerul Sănătăţii pentru a elabora nişte standarde de cost pentru aceste centre suplimentare".

Cristian Ghinea: "Suntem în discuţie cu Ministerul Sănătăţii pentru a elabora nişte standarde de cost pentru aceste centre suplimentare".

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va realoca în jur de 300 de milioane de euro pentru plata personalului implicat în campania de vaccinare şi pentru centrele suplimentare, a declarat, ieri, ministrul de resort Cristian Ghinea.

"Vom realoca din banii europeni daţi anul trecut pe alte urgenţe (...). Practic, dis­puta aceea cine va plăti pentru centrele de vaccinare este închisă: se va plăti din fonduri europene. Suntem în discuţie cu Minis­terul Sănătăţii pentru a elabora nişte standarde de cost pentru aceste centre suplimentare. Este o discuţie deschisă, pentru că nu avem precedent. Sunt situaţii diferite cu aceste centre - unele ţin de primării, altele ţin de direcţii judeţene sau de alte instituţii - dar vom găsi soluţii pentru a ajunge banii cât mai rapid la autorităţile implicate", a precizat Cristian Ghinea. El a adăugat că suma menţionată este o estimare globală, din acest moment. "Nimeni nu ştie în acest moment cât va costa exact. Este o discuţie în desfăşurare şi nimeni nu ştie exact câţi oameni vor fi implicaţi în campania de vaccinare, pentru că trecem de la 200 şi ceva de centre la 900. Nu ştim în momentul asta câţi oameni vor fi implicaţi efectiv în vaccinare şi nici câte centre vor fi deschise. Noi punem la dispoziţie această linie de credit pentru a putea să tragem din ea banii, dar nu este o sumă finală; este o estimare pe care o avem împreuna cu Ministerul Sănătăţii", a afirmat Cristian Ghinea.

Cu toate acestea, în privinţa plăţii cadrelor medicale detaşate în centrele respective, Vlad Voiculescu - ministrul Sănătăţii - a declarat ieri că acestea nu vor fi plătite în plus, ci banii respectiv vor fi alocaţi doar celor care vin de acasă sau sunt în afara timpului de lucru.

"Nu vorbim despre o plată în plus, vorbim despre persoanele care nu sunt detaşate. Dacă ai un salariu şi lucrezi undeva şi eşti detaşat în centrul de vaccinare, atunci nu se pune problema unei plăţi în plus. Dacă însă vii de acasă sau eşti în afara timpului de lucru, atunci da, vor fi separat plătite aceste cadre medicale", a precizat Vlad Voiculescu.

Referitor la sumele care vor fi decontate autorităţilor locale pentru centrele de vaccinare, ministrul Sănătăţii a arătat că respectivele centre "nu sunt palate, nu sunt clădiri cu totul noi". Sunt nişte scaune, nişte mese, trebuie să fie o temperatură de interior, un pic mai cald decât afară, nu e nimic foarte special. Şi da, trebuie să existe un frigider. Centrele de vaccinare nu sunt aceste investiţii pentru care trebuie să accesăm fonduri europene sau să aştepte cineva o cantitate mare de fonduri de la Guvern. (...) Vom avea standarde de cost tocmai pentru că din estimările iniţiale am văzut că sunt primari sau consilii judeţene care, probabil judecând după sume, pare că ar fi vrut să construiască un stadion pentru 2020, profitând de rambursarea cheltuielilor de la Guvern pentru vaccinare", a concluzionat Vlad Voiculescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. M-am uitat pe lista ministerelor...

    "Ministerul de resort" nu exista. 

    Ghinea bea bate câmpii. Banii pentru aceste centre trebuiau deja alocați la începerea vaccinării, adică 27 decembrie 2020 sau când a fost vaccinata, cu surle și trâmbițe prima asistenta medicală. 

    Nu exista "banii vor fi alocați în funcție de necesități". Vor fi alocați, când? Vaccinarea a început deja, banii trebuie pusi deja deoparte, că vine prima lună de plată iar numeroase centre de vaccinare încă nu funcționează.

    Voiculescu și Câțu joacă ping-pong cu aceste centre de vaccinare. Mai mare râsul...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro