30.000 de euro pentru Tabăra de sculptură în piatră "ARMONIE" din Parcul Corbeanca

V.R.
Cultură / 28 iulie 2020

30.000 de euro pentru Tabăra de sculptură în piatră "ARMONIE" din Parcul Corbeanca

Primăria Corbeanca şi Consiliul Judeţean Ilfov finalizează amenajarea parcului, care are aproximativ trei hectare

Tabăra de sculptură în piatră "ARMONIE", programată să se desfăşoare în perioada 1 august - 5 septembrie 2020, în incinta Parcului Corbeanca, este un proiect care a atras până acum sponsorizări totale în valoare de aproape 30.000 de euro, fiind cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional cu fonduri nerambursabile de circa 18.000 de euro.

În prezent, Primăria Corbeanca şi Consiliul Judeţean Ilfov finalizează amenajarea unui parc de aproximativ trei hectare în localitate. În acest context, oficialii au organizat un eveniment cultural care să aibă impact asupra locuitorilor comunei, dar şi să atragă turişti din zonele limitrofe.

"Pe termen mediu şi lung estimăm ca acest parc şi zona culturală incluzând Centrul Cultural şi Amfiteatrul să devină obiective cât mai atrăgătoare, în circuite turistice şi nu numai, în completarea Bisericii din secolul al XVIII-lea, şcoala secolului XIX, stejarul secular - amintire a Codrilor Vlăsiei", spune Alexandru Baku, Project Manager al Taberei de sculptură în piatră "Armonie".

Conform declaraţiilor sale, scopul taberei de sculptură în piatră "Armonie" este să ofere o notă de autenticitate parcului Corbeanca, iar proiectul se adresează ca grup ţintă principal celor 18.000 de locuitori ai comunei, în creştere ca urmare a ritmului tot mai mare al construcţiilor şi apropierea de viitoarea autostrada de centură a Capitalei. Al doilea grup ţintă este reprezentat de către locuitorii unităţilor administrative limitrofe comunei (Buftea, Otopeni, Baloteşti sau Periş).

La tabără vor participa artişti precum Anton Raţiu, Jorge Mafu, Dorin Lupea, Titi Ceară, Ovidiu Ştefan Toader, Dinu Câmpeanu, Andrei Marina, Radu Dumitru, George Tănase şi Bogdan Breza.

"Ca urmare a transformării parcului în zonă de artă suntem siguri că vom intra în circuitul turistic, ca obiectiv în drumul spre aeroport sau la Valea Prahovei", a conchis Alexandru Baku.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro