Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019

Acţiunile statului de la Romgaz au fost preluate de Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri

A.C.
Piaţa de Capital #Energie /

Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri preia de la Ministerul Economiei atribuţiile privind exercitarea calităţii de acţionar al statului la SNGN Romgaz SA, potrivit unui comunicat remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Decizia a intrat în vigoare miercuri, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 86 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, mai arată sursa citată.

Guvernul a mai decis, tot miercuri, ca Transelectrica şi Transgaz să se reîntoarcă la Ministerul Economiei, ne-a declarat Mihai Tudose, noul ministru al Economiei.

Până acum, Transelectrica (transportatorul naţional de energie) şi Transgaz (transportatorul naţional de gaze) au fost administrate de Secretariatul General al Guvernului (SGG). Societăţile au ieşit de sub tutela Ministerului Economiei în urmă cu mai bine de un an, fiind transferate la Ministerul Finanţelor, de la care SGG le-a preluat în luna februarie a acestui an.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS