Ajutor gratuit pentru bacalaureat: meditaţii şi culegeri de probleme

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 1 aprilie 2021

Ajutor gratuit pentru bacalaureat: meditaţii şi culegeri de probleme

Elevii care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat au nevoie de ajutor mai mult ca niciodată. "Golurile" provocate de predarea online trebuiesc umplute rapid pentru ca la examenul din vară să nu asistăm la un dezastru. O mână de ajutor vine de la Universitatea Politehnica Timişoara care oferă sprijinul necesar, atât pentru pregătirea bacalaureatului, cât şi a admiterii în învăţământul superior. Astfel, pentru admiterea 2021 au început deja cursuri gratuite de pregătire la matematică, în fiecare sâmbătă, începând cu ora 10:00, până în data de 5 iunie, online pe Zoom şi live pe pagina oficială de Facebook a Universităţii Politehnica Timişoara. Mai mult, din acest an Universitatea Politehnica Timişoara pune gratuit la dispoziţia elevilor, pe site-ul propriu, în secţiunea dedicată admiterii, a "Culegerii de probleme de matematică pentru examenul de admitere 2021 la Universitatea Politehnica Timişoara".

Chiar dacă sunt adresate în special potenţialilor săi studenţi, indiferent de facultatea pentru care optează şi independent de forma admiterii (concurs cu probe de verificare sau concurs de dosare), elevilor nu li se solicită nici un fel de angajament faţă de UPT. Culegerea de probleme de matematică se adresează cu precădere elevilor de liceu care urmează o pregătire sistematică pentru examenul de admitere la o parte din Facultăţile Universităţii Politehnica Timişoara. Cunoscut fiind faptul că una dintre disciplinele fundamentale în pregătirea unui viitor inginer este matematica, rezolvarea problemelor propuse conduce la dezvoltarea competenţelor necesare viitorului student la Politehnică. Problemele propuse acoperă în mare măsură conţinuturile impuse prin programele analitice de Ministerul Educaţiei Naţionale. În acelaşi timp s-a ţinut cont şi de manualele alternative de matematică utilizate în circuitul liceal. Deşi problemele propuse sunt de tip grilă, cu şase răspunsuri, doar unul fiind corect, o parte din ele urmăresc tipurile de probleme date la probele de matematică ale examenului de bacalaureat din ultimii ani. Din acest motiv, prezenta culegere poate fi utilizată şi la pregătirea examenului de bacalaureat dar şi a unor concursuri şcolare.

Ca structură, cartea are trei părţi: Probleme de algebră, Probleme de trigonometrie şi geometrie plană, respectiv Probleme de analiză matematică. În finalul culegerii sunt prezentate subiectele, cu rezolvările integrale, date în perioada 2014 - 2020 la concursul de admitere la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale, din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara. Meditaţii gratuite oferă şi alte universităţi, cei interesaţi putând să se pregătească suplimentar la toate materiile din care vor da examenul de bacalaureat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro