Aproape o cincime dintre ruşi lucrează în economia subterană

F.A.
Internaţional / 18 ianuarie 2014

Aproape o cincime dintre ruşi lucrează în economia subterană

Aproape o cincime dintre ruşi lucrează în economia subterană, cauzând prejudicii statului prin neplata taxelor şi contribuţiilor sociale, potrivit ministrului Muncii din guvernul de la Moscova, Maxim Topilin, citat de RIA Novosti, transmite Mediafax.

"Între 15% şi 20% din cetăţeni au locuri de muncă pentru care nu se plătesc adecvat taxe şi contribuţii sociale guvernului. Cred că este incorect faţă de cei care lucrează legal şi plătesc taxe pentru a-i susţine şi pe cei care evită responsabilitatea", a spus ministrul.

El a cerut o legislaţie mai strică, precum şi stimulente economice pentru a promova o transparenţă sporită în mediul de afaceri din Rusia.

Rusia a înregistrat anul trecut o creştere economică de numai 1,4%, potrivit estimărilor, cel mai redus ritm după recesiunea din 2009.

Ministrul Dezvoltării Economice, Alexei Uliukaiev, a avertizat miercuri că rata medie de creştere economică din următorii doi ani nu va depăşi 2,5%, fiind semnificativ sub avansul de peste 3,5% anticipat pentru economia mondială.

Uliukaiev şi vicepreşedintele băncii centrale de la Moscova, Ksenia Iudaieva, au afirmat că Rusia suferă de stagflaţie, situaţie caracterizată de stagnare economică şi inflaţie ridicată.

Inflaţia s-a menţinut la un nivel ridicat, în ultimii ani, iar banca centrală nu a reuşit, în 2012 şi 2013, să menţină indicatorul în intervalul ţintit. Potrivit estimărilor publicate în decembrie de institutul de statistică Rosstat, inflaţia a atins 6,5% în 2013, după o rată de 6,6% în anul anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro