ASF:Grupurile SIF Banat Crişana, SIF Moldova şi ING au depăşit, fiecare, pragul de 5% din SIF Oltenia

Adina Ardeleanu
Piaţa de Capital / 24 aprilie 2014

Autoritatea de Supraveghere Financiară a identificat trei grupuri concertate la SIF Oltenia, care au depăşit deţinerea legală de 5%, respectiv SIF Banat Crişana, SIF Moldova şi ING.

Autoritatea arată că grupul format din SIF1 Banat Crişana, SIF Muntenia (al cărei administrator este deţinut de SIF1), Biofarm (unde SIF1 şi SIF4 deţin pachetul majoritar) şi administratorii SIF1 - Dragoş Bîlteanu, Najib El Lakis şi Ion Stancu deţin cumulat 5,70% din acţiunile SIF5 Oltenia şi a obligat aceşti acţionari să revină în limita de 5%, în termen de trei luni.

De asemenea, SIF2 Moldova şi administratorii săi Costel Ceocea, Claudiu Doroş şi Cătălin Iancu au împreună 5,03% din SIF Oltenia, în timp ce patru fonduri ING deţin 6,07%.

Autoritatea a obligat şi aceste grupuri să se încadreze în pragul legal.

De asemenea, cele trei grupuri vor avea drepturile de vot limitate pentru Adunarea Generală a Acţionarilor SIF5, programată pentru săptămâna viitoare.

Deciziile ASF scot la iveală polii de putere de la SIF Oltenia, unde conflictul din interiorul Consiliului de Administraţie a culminat cu demisia a trei administratori din tabăra omului de afaceri Florin Pogonaru.

Un grup de acţionari, format din Gheorghe Iaciu şi fonduri ING, a cerut dividende de 0,21 lei/acţiune, reprezentând 93,72% din profitul net din 2013, după ce, anterior, conducerea propusese 0,16 lei/acţiune.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut SIF Oltenia să convoace acţionarii pentru alegerea a trei membri în Consiliul de Administraţie (CA), pe locurile rămase vacante în urma demisiilor a trei administratori la data de 28 martie.

În condiţiile în care Florin Pogonaru a lăsat impresia că joacă în retragere, rămâne de văzut dacă SIF Oltenia va fi următorul SIF care va intra în sfera de influenţă a SIF Banat Crişana.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1120
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4730
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6647
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.8266

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro