Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ASF obligă un grup din care fac parte Bîlteanu şi SIF Muntenia să vândă 5,41% din SIF Moldova

A.C.
Piaţa de Capital /

ASF a stabilit că Dragoş Bîlteanu, şeful SIF Banat-Crişana, împreună cu un grup de persoane şi companii, printre care SIF Muntenia, SIF Banat-Crişana, Avicola Bucureşti şi Biofarm care acţionează concertat şi deţin 10,41% din acţiunile SIF Moldova sunt obligaţi să vândă un pachet de 5,41%, potrivit unei decizii ASF remise BVB.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a stabilit că un grup de opt persoane şi companii acţionează concertat în raport cu SIF Moldova (SIF2) şi au ajuns la o participaţie de 10,41% din acţiunile societăţii, care depăşeşte pragul maxim de deţinere de 5% din titluri prevăzut de legislaţia pieţei de capital.

"Grupul format din SIF Muntenia SA, SIF Banat-Crişana SA, Bîlteanu Dragoş-George, dl. Stancu Ion, dl. Filimon Gabriel, Societatea Semrom Muntenia, Societatea Avicola Bucureşti SA şi Societatea Biofarm SA, prezumat că acţionează în mod concertat în legătură cu emitentul SIF Moldova, are obligaţia de a se încadra în prevederile art. 286 1 alin. 4 din Legea nr. 297/2004 cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Instrucţiunii CNVM nr. 6/2012, în termen de 3 luni de la data emiterii actului individual", se arată în decizia ASF.

ASF a stabilit că persoanele şi companiile amintite acţionează în mod concertat pe baza relaţiilor din acţionariate şi funcţiilor ocupate în Consiliile de Administraţie, aşa cum reiese din mai multe comunicate şi anunţuri, precum şi din date disponibile public.

Decizia ASF privind vânzarea pachetului care depăşeşte pragul de 5% în termen de trei luni poate fi contestată în termen de 30 de zile, însă contestaţia nu suspendă executarea.

ASF a dispus de asemenea limitarea la 5% a drepturilor de vot controlate de grupul care acţionează concertat în acţionariatul SIF Moldova.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. La AGA au putut vota !!!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS