Au crescut tarifele pentru serviciile "Transelectrica"

AT
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 ianuarie 2008

Conducerea "Transelectrica" SA a anunţat ieri că, în urma finalizării negocierilor pentru cea de-a doua perioadă de reglementare, ANRE (reglementatorul pieţei de energie) a emis mai multe ordine privind aprobarea tarifelor medii pentru serviciile de transport, de sistem, a tarifului pentru serviciile prestate de operatorul comercial participanţilor la piaţa angro de energie electrică. De asemenea, au fost aprobate şi tarifele zonale aferente serviciului de transport, practicate de operatorii economici din cadrul sectorului energiei electrice. Toate tarifele au intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2008.

Tariful mediu pentru serviciul de transport al electricităţii a crescut de la 14,85 la 15,33 de lei/MWh, iar cel pentru serviciul de sistem - de la 14,4 la 17,66 de lei/MWh.Preţul reglementat pentru acoperirea consumului propriu tehnologic (CPT) în reţeaua electrică de transport a fost fixat, printr-o decizie a autorităţii, la 198,64 lei/MWh (fără TVA), prin achiziţionare de la "Electrocentrale Deva", arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Tarifele negociate cu ANRE vor fi valabile pentru 2008 şi asigură "Transelectrica" resursele necesare pentru reabilitarea, în continuare, a reţelei de transport şi pentru îmbunătăţirea capacităţii de interconexiune cu ţările vecine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro