Avîntul Coronavirus-Napoieţii Bucureşti 3-0 (la pauză)

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 14 octombrie 2020

Cornel Codiţă

Închidem sau nu închidem? Aceasta-i întrebarea! Ce să închidem? Cum ce... Bucureştii, vezi bine! Capitala României. Orăşelul ăla cu vreo 2 milioane de locuitori, cu cea mai mare concentrare de instituţii publice, inclusiv spitale şi alte aşezăminte sanitare, în care se află sediul oficial al guvernului, al preşedintelui, al tuturor ministerelor şi al altor acareturi guvernamentale, al parlamentului şi, desigur, al cîtorva clanuri de vocaţie "naţional-internaţională" care la ocazii de famiglie, botezuri, nunţi, priveghi, se bucură de înalt profesionalizata asistenţă a unor demnitari ai "instituţiilor de forţă". Sediul prin lege al Băncii Naţionale, al Bursei de valori, al uneia de mărfuri şi al altor instituţii financiar-bancare de considerabilă importanţă socială. Locul unde se produce şi se fură cel mai mult în România, deşi cele două aspecte complementare ale activităţii sociale nu sunt deloc corelate. Nu se fură neapărat ceea ce se produce şi nici ceea ce se fură nu intră, decît rareori şi prin excepţie, în vreun circuit productiv. Locul cu cele mai multe instituţii de învăţămînt pe metru pătrat de arie urbană, cu cele mai multe moluri, pieţe, tîrguri şi oboruri, biserici şi catedrale. Nu mai pomenesc despre automobile şi alte mijloace de transport. În sfîrşit, locul de unde înaltele autorităţi naţionale împuternicite să conducă marea cruciadă împotriva virusului îşi trîmbiţează decretele, evaluările, statisticile şi mai ales ameninţările şi bruftuluielile pe care, desigur, le bine merităm în calitate de inconştienţi care duc virusul de colo colo, doar pe baza unei simple declaraţii pe propria răspundere, nici aia vizată la circa de poliţie, măcar la două zile o dată.

Acum, vorba Efimiţei, zic şi eu cu mintea mea slabă: de, Bobocule, cum adică să-l închidă?

Un răspuns simplu şi direct, fără nici un fel de complicaţii teoretice, soluţia de bază a autorităţilor puse să vegheze cu străşnicie cît, cum şi în ce cadenţă moare omul în pandemie, este să închidă, pur şi simplu. Cum se scrie şi se aude, aşa la modul propriu. Spre exemplu şcolile. Pui lacătul pe uşă şi trimiţi populaţia elevo-studenţească acasă, la internet. Ceva asemănător cu teatrele, cinematografele, cafenelele, restaurantele, hotelurile şi alte instituţii de alimentaţie şi distracţie publică, cu plimbările la moaşte şi alte manifestări publice de înaltă spiritualitate, demne de luminile secolului în care trăim. Păi, nu-i totuna... e ca asemănarea aia dintre bomba nucleară şi maşina de cusut! Ei aş, totuna! Se adună lumea şi se face buluceală?... Nu e bine! Vine coronavirusul grămadă şi se suie pe ăia, şi pe unu şi pe altul, cît ai zice Arafat. Sau, mă rog, Cercel, ori Rafila... cum vă place!

Să închidem... să închidem... ce se mai poate închide...? Nişte arii. Facem din sectoare sau cartiere, cvartaluri ori de ce nu blocuri, străzi etc. nişte ţarcuri. Punem sîrmă ghimpată împrejur, lacătu şi jandaru la poartă şi gata cu plimbatul de colo colo. Eşti arondat la ţarcu nr.12, o ţii mata pe coarda lui Hegel: Hic Rhodes, Hic saltus. Virusul e ca şi în carantină. Legat la gard... mă rog, la ţarc! La vale pe calea închiderii, în viziuni ceva mai îndrăzneţe s-ar putea închide, spre exemplu: închisorile... de ce nu şi spitalele, ministerele, pieţele, oboarele şi tutungeriile, transportul public şi privat, iar la limită chiar şi asociaţiile de văzători şi de nevăzători, de susţinători paşnici ai revoluţiei mondiale, de şahişti amatori şi jucători de table, profesionişti şi amatori, mă rog, orice alte asociaţii şi activităţi lucrative şi nelucrative care nu contribuie direct la sănătatea publică prin lupta directă, corp la corp, cu balaurul coronavirusului. Am putea închide, în disperare de cauză, apa caldă şi apa rece, gazul şi lumina, telefoanele fixe şi mobile... mă rog tot ceea ce constituie o cale de circulaţie pentru virusul care e peste tot, în aer, în apă şi pe sol... nu mai vorbesc despre undele electromagnetice şi sono-psihotronice! Despre cosmos nu ştim încă... dar nu e deloc exclus să aflăm în curînd veşti rele şi de acolo.

Şi, mata ce-ai vrea, să-i lase să se vînture creanga pe toţi inconştienţii, care cum i se năzare fiecăruia şi cum are chef? Nu vezi că situaţia e din ce în ce mai albastră... şi că dacă o ţinem tot aşa n-o s-o mai putem deosebi, de albastră ce e, de aia neagră?!! Ba văd, dar dacă tot mă întrebaţi şi pe mine, atunci problema nr. 1 cu gestiunea eficientă a pandemiei acesteia şi, mai larg, cu orice problemă macro, nu este starea de gregaritate socială de la noi, lipsa de apetit pentru normă şi respectarea ei, ori pragul prea scăzut al rezistenţei la tentaţia frondei faţă de autoritate, nici prostia, răutatea sau lipsa de educaţie, ci ruinătorul primitivism al culturii sociale, în primul rînd al celor care ajung să ia decizii majore în şi pentru societatea României. Semnul cel mai clar şi izbitor al acestui primitivism este încercarea de a rezolva orice problemă ivită în cale cu una şi aceeaşi soluţie: bariera, interdicţia. La rigoare, biciul pe spinarea sclavului. E ca şi cum, de la broasca simplă a uşii de la dulapul bunicii, pînă la un mega safe cu multiple sisteme de siguranţă şi supra coduri electronice ai încerca să deschizi, rînd pe rînd, toate încuietorile lumii, cu un simplu vîrf de cuţit. Asta explică faptul că după ce ne-au tăvălit prin tot felul de măsuri, toate din categoria interdicţiilor, în meciul lor cu coronavirusul, autorităţile din România se văd umilite pe tabela de marcaj cu scorul de forfait.

P.S. La ora două după 12, autorităţile din România s-au răzgîndit. Scorul oficial înregistrat pe foaia de la "federaţie" nu e chiar 3-0, ci numai 2,68 la zero ceea ce, desigur, schimbă cu totul şi cu totul situaţia Bucureştilor şi mai ales planurile privind închiderea. Nu mai sunt cîtuşi de puţin de actualitate! Mîine, poimîine... mai vedem noi, mă rog... unii dintre noi, cei care au mai mult noroc şi zile!

Opinia Cititorului ( 14 )

 1. Doar strategia de lupta sau si protocolul Tratamentului coronavirusului în România ? 

  România este aliniată la tratamentul terapeutic urmat și de alte țări. Prin ordin al ministrului Sănătății, au fost emise listele de medicamente și etapele în care sunt potrivite aceste doctorii. 

  Etapă ușoară, fără pneumonie: 

  tratament simptomatic (paracetamol și novocalmin) 

  Etapă ușoară, fără pneumonie sau prezența de factori de risc (>65 de ani, comorbidități: cardiovasculare, hepatice, pulmonare, diabet): 

  Lopinavir/ritonavir SAU 

  Hidroxiclorochină 

  A fectare medie (pneumonie fără semne de gravitate): 

  Hidroxiclorochin? ? 

  Lopinavir/ritonavir 

  Af ectare severă: 

  Hidroxiclorochină 

   

  Remdesivir 

  Sindrom inflamator excesiv și disfuncție de organ: se adaugă tocilizumab(un anticorp conceput să se lege de antigeni, folosit în artrita reumatoidă) 

  Statele Unite folosesc remdesivir, clorochina și plasmă a persoanelor vindecate plus metoda Trump care se pare ca e folosita si la noi, la Timisoara. Marea Britanie are un procol bazat pe medicamentele anti-SIDA, dexametazonă și hidroxiclorochină, combinată cu azitromicină, Japonia, favipiravir și clorochină. 

  Trăim un simulacru de democrație in care drepturile omului au fost date la o parte, dușmanii de clasa eliminați și noua ideologie înflorește pe zi ce trece la având la bază o propaganda media bine pusă ia punct.

  1. "Elita știa deja despre saltul cuantic, de aceea au eliberat acel lucru.

   Nu vor să fim liberi și nu se pot abține. 

   Suntem puternici în dragoste și suntem subestimați, de aceea se grăbesc să lanseze oficial o nouă ordine mondială. 

   SALTUL CUANTIC A FOST PRODUS DEJA 

   Elitele întunecate sunt foarte speriate, știau că colectivul uman atinge o vibrație foarte înaltă dar nu știau cât de departe și nici câte suflete trezite sunt acum. 

   Nu mai sunt ascunse, atacurile lor sunt directe și frontale, mai sunt cei care nu pot vedea dar asta nu înseamnă că nu este real. 

   Atacurile vor crește, vor încerca prin toate mijloacele să nu se trezească oamenii, că cei treji nu pot comunica pentru a nu-i trezi pe alții și că cei avansați sunt văzuți ca nebuni sau criminali. 

   Orice ar face, indiferent, saltul cuantic a avut loc deja, este de neoprit, omenirea deja contemplă animalele ca fiind similare, deja respectă Mama Pământ, înțelege deja că nu există separare. 

   Sufletele care întruchipează vin deja ca profesori, nu ca să experimenteze, întruchipează pentru iubire. 

   Putem asista sau nu la schimbarea totala, tranzitia poate dura o saptamana sau 300 ani dar este de neoprit. 

   Orice s-ar întâmpla în timpul tranziției, amintiți-vă că v-ați oferit voluntar să fiți aici și acum, sunteți șoferii schimbării, indiferent de situație, vedeți ce vedeți, aveți o responsabilitate. 

   Ți se cere un lucru, doar unul, să nu fii mâncare. 

   E tot ce trebuie să faci, e atât de simplu, nu fi mâncare. 

   Fiinta umana printre altele, este unul dintre cele mai puternice generatoare care exista, suntem vortici, in functie de polaritatea in care te aliniezi, creeaza o frecventa sau alta. 

   Aceste entități se hrănesc cu frecvență negativă, le hrănim de milenii. 

   Trezirea omenirii a înclinat vortexul colectiv spre stâlpul pozitiv, de aici atacă cu atâta înfometare, mor de foame. 

   Cu siguranță știai deja sau poate e prima dată când primești acest mesaj, nu contează, întreabă-te dacă rezonează, nu crede nimic. 

   Conectează-te cu sufletul și privește, dacă sufletul îți spune că e adevărat, nu mai pierde nicio secundă din existența ta în servirea drept mâncare. 

   Elimină pasiunile joase din viața ta, ura, ranchiuna, invidia, frica, viciile, alimentele care vin din suferința unei alte ființe, minciunile, ambiția, egoismul, tristețea, neîncrederea, toate acestea generează energie densă, hrană pentru întuneric. 

   Fii conștient de emoțiile tale și dacă te simți vreodată așa, schimbă-ți ipso facto energia, pune o muzică care te înalță și cântă, dansează, respiră, aprinde o tămâie, îmbrățișează-ți pisicile, câinele sau animalul familiei tale, animalul, du-te o plimbare în natură sau în parc, meditați, faceți exerciții fizice, faceți tot ce trebuie dar imediat schimbați energia pentru că serviți ca mâncare. 

   Fii mereu conștient, e tot ce ți se cere, nu hrăni hoardele întunecate. 

   Hrănește-ți sufletul cu tot ce te ajută să te ridici, dacă te obișnuiești să trăiești în frecvența iubirii, realitatea îți va schimba voința fără efort, ești de neoprit, ești o ființă puternică.

   Nu te teme, eliberează-ți mintea de matrice, concentrează-ți atenția asupra a ceea ce vrei, dar mai presus de toate, bucură-te, fii fericit, zâmbește, cântă, dansează, iubește." 

   Asa este Ăștia eliminadusmanii din clasa și noua tehnologie înflorește. Huo

  ce-ți mai trebuie? “

  Dacă Orban a fost mințit o dată cu Baranga putem să îl întrebăm câți Înalți școliți el de Baranga are sub el? 

  Unde se învârte mălaiu' nu este China-virus: moll unde sunt aproape 10 000 de oameni fără angajați, la tocătorii de lemn, armată,...?

  Parlament pe ciclu pe când?  

  Modelul angelic-activarea ADN-ului cristalin - portal, gaura de vierme spre Vindecare

  de Salomeea Romanescu 

    

  Chem pe Shakti, fuzionez cu-a mea prezență sacră 

  EU SUNT!activez modelul discului solar cel auriu. 

  Eu acum activez, codurile cheie, geometria sacră, 

  literele de foc, ale numerologiile, ADN-mi auriu. 

    

  Vortexul portal, douăsprezece spirale, ADN-ul meu, 

  fuzionează liniile temporale viitoare, Sinele mele, 

  multidimensionale, o singură conștiință, Sinele meu, 

  Model Angelic, Disc auriu al conștiinței Unității mele. 

  Ancorez celei de-a șaptea raze, ceremonial magic. 

  cer activarea primei spirale a ADN-ului luminii 

  portal Activez cea a șaptea rază, ceremonial magic, 

  Era de aur, Lumina Dumnezeu, Legiunile luminii. 

    

  Activez cea de-a doua spirală, ADN-ul portalul luminii 

  ancorarez cea de-a șasea raze, ceremonial magic. 

  devoțiune, idealism, noua era de aur, portalul luminii. 

  calea devoțiunii cu mama, tatăl sinelui meu eteric. 

    

  Activez cea de-a treia spirală, ADN-ul portalul luminii 

  ancorez cea de-a cincea rază a ceremonialului magic. 

  cunoaștere concretă, realinierea emisferelor  luminii 

  pituitare, pineală, hipotalamus, și a talamus, magic. 

  Activarez cea de-a patra spirală, ADN-ul portalul luminii 

  ancorarez cea de-a patra rază a ceremonialului magic. 

  Armonia, daruri creative, munca serviciu divin al luminii 

  la voința mamei, tatălui Dumnezeu alinierea, magic! 

  Activarea cea de-a cincea spirală, ADN-ul portalul luminii 

  ancorarez prima raze a voinței și a puterii divine, magic, 

  alinierea la voință divină a mamei, tatului meu, al luminii 

  cu mintea superioară a mamei, tatălui Dumnezeu,magic. 

    

  activez cea de-a șasea spirală, ADN-ul portalul luminii 

  prin ancorarea celei de-a doua raze, ceremonial magic, 

  a iubirii și a înțelepciunii divine, vin de la sufletul luminii 

  şi curg ca dintr-un izvor dor, sufletul se vindecă magic. 

    

  descântece,vorbel e frumoase ce fac să se nască lumină 

  în suflete, ÎNŢELEPCIUNEA. Dacă - i bolnav acest întreg, 

  partea nu poate fi sănătoasă căci, toate lucrurile lumină 

  de la suflet, bune şi rele pentru trup,vin, omul ca întreg, 

  Activez cea de-a șaptea spirală, ADN-ul portalul luminii 

  ancorarez cea de-a treia rază a ceremonialului magic, 

  Inteligență divină,  mintea mea superioară, a luminii 

  cu cea a Mamei, Tatălui Dumnezeu, le unește magic. 

    

  Activez cea de-a opta spirală a ADN-ul cristalin al luminii 

  ancorez cea de-a opta raz-a transcendenței, transmutării 

  eliberez orice credințe și șabloane limitative, ale luminii 

  întregii creații, întinerește corpu-mi, epoca transfigurării, 

    

  activare z cea de-a noua spirală a ADN-ul cristalinul luminii 

  ancorarez cea de-a noua rază, potențial superior al pasiunii, 

  țelului,al bucuriei și visării, al bucuriei inimii mele, al luminii 

  întregii creații, întinerește corpu-mi, epoca-portal al uniunii, 

    

  activez cea de-a zecea spirală, ADN-ul cristalin al luminii 

  ancorez cea de-a zecea rază,potențial superior, al egalității 

  divine, puterii întreite a iubiri, puterii divine și înțelepciunii 

  cunoaștere și iubire, terestra inimă cristal a luminii unității. 

  activez cea de-a unsprezecea spirală, ADN-portalul luminii 

  ancorez cea de-a unsprezecea rază, a ceremonialului meu, 

  a adevărului iluminat, a iubirii divine, a compasiunii luminii 

  iertare perspicacitate, iubire, înțelegere divină, Dumnezeu. 

    

  activez cea de-a douăsprezecea spirală, ADN-portalul luminii 

  ancorez ceai de-a douăsprezecea rază,a ceremonialului meu, 

  a unicei conștiințe a unității, portal-cristal al conștiinței luminii 

  fuzionez cu sinele mele multidimensionale, cu sufletul meu, 

    

  cu familia mea stelară și prietenii luminii, multiplele-mi forme 

  conștiința Eu sunt Avatar, co-creem Raiul acum pe Pământ! 

  Fuziunez cu întreaga viață, ajutând întreaga viață, variate forme 

  Era Luminii! Punctul 0, energie divină, copiez Raiul pe Pământ! 

    

  Cer acum Fuziunea cu întreaga viață, într-o conștiință Unică, 

  cu a mea cunoaștere interioară, conștiința cristică pe Pământ, 

  ca flacăra transformatoare sacră în această era a iubirii Unică

  divine, cu întregul creator colectiv, co-creem Raiul pe Pământ! 

  1. Pacea sufletului este vindecare.Trupul nu poate fi vindecat fara a atinge pacea sufleteasca atunci cand ne contopim cu sursa divina a totalitatii, atunci cand realizam ca noi suntem totalitatea! Asta ne invata Zamolxis si filozofia vedeelor, religia egipteana si asiro-babiloniana.

   Pentru mine mesajul este mai important decat tablourile lirice pe care le descriu, fiind si pictor. Saltul cuantic va avea loc daca nu a avut deja loc. Elita duce razboi total impotriva sursei! 

   ADN-ul nostru este un portal, gaura de vierme care recicleaza materia, reinvie, regenereaza, reincarneaza spre o alta lume soare creata de sufletul nostru comun, spre Sursa de lumina a totalitatii divina, o antena spre sufletul nostru care de fapt e chiar totalitatea. Noi suntem totalitatea, Unicosmul! Sufletul este esenta eterna, ne spune Vedanta, realitatea este doar o drama, un dans al creatiei lui Shiva, Shakti, principiul creator feminin. Suntem actorii propriei drame. Ce si cine a creat drama este real, Brahman si Shakti, Dumnezeu sau Totalitate, cum dorim sa il numim, principiul masculin si feminin la un loc, 

   Gama largă de frecvență a interacțiunii cu EMF este caracteristica funcțională a unei antene fractale, iar ADN-ul pare să posede cele două caracteristici structurale ale antenelor fractale, conducția electronică și auto simetria. Aceste proprietăți contribuie la o mai mare reactivitate a ADN-ului cu EMF în mediu, iar deteriorarea ADN-ului ar putea explica creșterea epidemiologiei cancerului

  E pixul de la Urzica, numerele de noapte ????

  1. Nea Gigel, unde ai invatat sa te adresezi asa de elegant?!

  Cosmosul e plin de virusuri mult mai rele decat acest coronavirus. Posibil ca acest virus sa vina chiar din Cosmos.

  Efimita: Bobocule ia de seama!.... ce credeai dumneata ca daca cultivi barabule o sa iasa ditamai dovlecii? Asa si cu scoala, daca ai cultivat doar diplome date pe o spranceana...la schimb pe cate un post bine platit pe undeva...pe cate o 'pila' acolo unde nu ai bai de intrare....sa nu se faca plodu' lu' taticu de ras, mai ales ca i-a luat taticu o masinuta, mama, mama, sa moara de invidie toti din targ...las' bre ca nici altii nu sunt mai cu mot, dai uite ca s-au ales cu scoli inalte si au patalama la mana, asa îs de destepti, dragii de ei....!!! Si cum te intrebai: ce sa iasa din astia, docenti? Nu stii ca bibliotetice sunt, chiar si cele personale, cool....ca da bine...doar nor fi prosti sa se cultive...si stii ceva?....nici nu vad de unde ar lua exemplu....!!!!

  Un lockdown mondial, previzibil, discutat deja în marile cancelarii. Eu am informația din interiorul Guvernului Germaniei, conform căreia, marile puteri care includ aici și Uniunea Europeană în bloc, dar și Rusia, China și chiar și Turcia, discută în acest moment posibilitatea unui închideri a lumii, undeva între 15 și 20 noiembrie, timp de o lună, până în buza Crăciunului 2020.

  un ghid foarte simplu, de bună practică în pandemie, care să fie cunoscut populației – ce trebuie să faci dacă nu te simți bine, ai o febră, cui te adresezi, dacă testul este pozitiv, ce faci în continuare, cum te izolezi la domiciliu, care e conduita – niște lucruri de genul ăsta, simple, sigur, nu sunt de comunicare strategică, dar sunt de comunicare de bun-simț și cred că oamenii au nevoie de astfel de îndrumări, pentru că lucrul acesta le crește și încrederea în sistemul de sănătate.

  Dacă venim, însă, cu informații contradictorii, cu cifre contradictorii, lucrul ăsta generează neîncredere și neîncrederea generează panică, frică și în loc să ajungem într-o situație în care tragem toți în aceeași direcție, ajungem în situații în care fiecare spune altceva și lumea nu mai înțelege nimic 

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1486
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5849
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7813
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9139

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro