Revista BURSA Construcţiilor

BEI a extins cu 150 milioane euro creditul către Banca Transilvania pentru susţinerea proiectelor din România

E.D.
Bănci-Asigurări / 22 octombrie 2014

Banca Europeană de Investiţii a aprobat astăzi extinderea cu 150 milioane de euro a împrumutului către Banca Transilvania, pentru a susţine proiectele mici şi mijlocii dezvoltate de IMM-uri şi de companii de talie medie în industrie, servicii, agricultură şi infrastructură din România.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, Banca Transilvania este noul partener al BEI în România, prin care instituţia va îmbunătăţi accesul IMM-urilor, companiilor de talie medie şi entităţilor publice la finanţări pentru investiţii mai avantajoase. Conform BEI, această cooperare este focusată pe reînviorarea economiei româneşti, încurajarea companiilor autohtone de a începe noi investiţii, luarea în considerare de către acestea a posibilităţilor de extindere a activităţilor de business şi crearea de noi locuri de muncă, bazate pe o finanţare flexibilă pe termen lung.

Astfel de împrumuturi fac parte din programul Băncii Europene de Investiţii 'Skills and Jobs - Investing for Youth' ('Competenţe şi Locuri de muncă - Investiţie pentru Tineret'), iniţiativă care susţine încadrarea în muncă a tinerilor. În acest sens, BEI - în colaborare cu Banca Transilvania - va oferi stimulente companiilor beneficiare care angajează tineri, asigurând oportunităţi de training sau posibilităţi de cooperare cu diverse colegii, şcoli sau universităţi, în vederea extinderii perspectivelor profesionale ale tinerilor. În prezent, rata şomajului în rândul tinerilor din România este de 23%.

BEI susţine investiţiile IMM-urilor din România în cadrul Planului Comun de Acţiune al Instituţiilor Financiare Internaţionale pentru Creştere Economică în Europa Centrală şi de Sud-Est, care are drept scop facilitarea accesului la finanţare pe termen lung pentru IMM-urile din Europa, în contextul economic actual.

Banca Europeană de Investiţii este o instituţie de finanţare din cadrul Uniunii Europene, fiind deţinută de Statele Membre UE. Obiectul său de activitate îl reprezintă acordarea de împrumuturi pe termen lung destinate finanţării investiţiilor viabile, în acord cu obiectivele specifice politicii UE.

Banca Transilvania este în top trei cele mai mari bănci din România, în funcţie de active, cu o cotă de piaţă de 9%. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din aproape 550 de sedii şi 1,78 de milioane de clienţi activi. Este prima bancă din România care a fost cotată la Bursa de Valori Bucureşti, în 1997. Strategia BT este susţinută de acţionari internaţionali, cum este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care deţine 15% din capitalul social al băncii, respectiv IFC - Banca Mondială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro