Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

BNR a înregistrat pierderi de 1,25 miliarde lei în 2013, din operaţiuni şi reevaluarea valutei

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

BNR a înregistrat pierderi de 1,25 miliarde lei în 2013, din operaţiuni şi reevaluarea valutei

Banca Naţională a României (BNR) a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 1,25 miliarde lei, atât din operaţiunile de piaţă monetară, cât şi din reevaluarea rezervelor valutare, se arată în Raportul Anual al instituţiei.

Pierderea a fost acoperită, într-o primă etapă, din rezervele statutare (502,23 milioane de lei), rămânând de acoperit suma de 756 milioane lei, care s-a raportat şi urmează să fie acoperită din profiturile viitoare, conform documentului.

"Rezultatul financiar negativ înregistrat de Banca Naţională a României în anul 2013 reflectă influenţa a doi factori. Primul dintre aceştia vizează asumarea costurilor implicate de îndeplinirea obiectivului fundamental privind stabilitatea preţurilor şi de asigurarea unui nivel adecvat al rezervelor valutare ale statului, cu beneficii în planul stabilităţii cursului de schimb al monedei naţionale, al stabilităţii financiare, precum şi al credibilităţii externe, reflectate în condiţii mai avantajoase de finanţare pentru statul român şi companiile autohtone", notează raportul anual al Băncii Centrale.

Cel de-al doilea factor de influenţă menţionat de BNR este tratamentul contabil al diferenţelor din reevaluarea activelor şi pasivelor în valută, standardele internaţionale aplicabile băncilor centrale, asumate şi de bancă, stipulând înregistrarea diferenţelor favorabile în contul special de reevaluare, dar trecerea pe cheltuieli a celor nefavorabile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS