BNR celebrează "330 de ani de la tipărirea Bibliei de la Bucureşti" printr-o emisiune numismatică

D.I.
Bănci-Asigurări /

BNR celebrează "330 de ani de la tipărirea Bibliei de la Bucureşti" printr-o emisiune numismatică

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 16 aprilie, o monedă din aur cu tema "330 de ani de la tipărirea Bibliei de la Bucureşti", se rată într-un comunicat al instituţiei, remis Redacţiei.

Potrivit documentului, caracteristicile monedei sunt următoarele:

- Valoare nominală: 100 lei;

- Metal: aur;

- Titlu: 900‰;

- Formă: rotundă;

- Diametru: 21 mm;

- Greutate: 6,452 g;

- Calitate: proof;

- Cant: zimţat.

Reprezentanţii BNR oferă de asemenea detalii cu privire la aspectul viitoarei monede. Astfel, aversul monedei redă portretul domnitorului Şerban Cantacuzino, iniţiatorul tipăririi Bibliei de la Bucureşti, şi un fragment al acesteia; inscripţia "Romania", valoarea nominală "100 Lei", stema României şi anul de emisiune "2018". În acelaşi timp, reversul monedei redă stema lui Şerban Cantacuzino, tipărită în interiorul Bibliei de la Bucureşti, şi inscripţia circulară "330 DE ANI DE LA TIPARIREA BIBLIEI DE LA BUCURESTI".

Potrivit sursei citate, monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

BNR informează că tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede din aur, iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 1.695 lei. Monedele din aur cu tema "330 de ani de la tipărirea Bibliei de la Bucureşti" au putere circulatorie pe teritoriul României.

În comunicat se mai arată că lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS