Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

BOGDAN GHEORGHIU:''În toamnă, sesiunea de finanţare a proiectelor culturale se va desfăşura responsabil, cu respectarea cadrului legal''

G.U.
Cultură /

''În toamnă, sesiunea de finanţare a proiectelor culturale se va desfăşura responsabil, cu respectarea cadrului legal''

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a transmis, astăzi, că sesiunea din toamnă de finanţare a proiectelor culturale se va desfăşura ''responsabil'', cu identificarea soluţiilor pentru acoperirea nevoilor bugetare, dar "cu înţelegerea şi respectarea cadrului legal", conform Agerpres.

"În epoca Fakenews, le mulţumesc tuturor celor care au solicitat punctul de vedere oficial al Ministerului Culturii. În schimb, voi condamna mereu atitudinea care generează nesiguranţa şi creează stări de incertitudine fără un fundament real, mai ales în sectorul cultural creativ, unde protecţia socială este una firavă în lipsa unui statut al artistului. AFCN reprezintă una dintre instituţiile Ministerului Culturii care finanţează anual peste 400 de proiecte culturale la nivel naţional şi care asigură veniturile a peste 4.000 de lucrători culturali. În toamnă, sesiunea de finanţare a proiectelor culturale se va desfăşura responsabil, cu identificarea soluţiilor pentru acoperirea nevoilor bugetare, dar cu înţelegerea şi respectarea cadrului legal", a arătat Gheorghiu, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Culturii.

Ministerul precizează că asigură, în fiecare an, subvenţionarea activităţii administrative a Administraţiei Fondului Cultural Naţional, anul acesta, bugetul fiind de 2.483.000 lei - finanţarea proiectelor editoriale: 800.000 lei, cheltuieli salariale: 605.000 lei, bunuri şi servicii, categorie în care se încadrează inclusiv contractele de prestări servicii pentru evaluatori: 1.071.000 lei.

"Pentru sesiunea de finanţare a proiectelor culturale din luna septembrie 2020, AFCN a depus solicitare pentru rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, fundamentând că pentru plata evaluatorilor suma necesară este de 390.000 lei, nu 80.000 lei, sumă care urmează să acopere necesarul real al acestor servicii. Urmare a notei de fundamentare, Ministerul Culturii a realizat demersurile necesare pentru asigurarea fondurilor solicitate pentru plata evaluatorilor", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

24 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1883
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5207
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3309
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2556

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie