CEZ a vândut participaţia de 7,5% deţinută la MOL, pentru aproape 500 milioane de dolari

Mina Irina
Companii /

CEZ a vândut participaţia de 7,5% deţinută la MOL, pentru aproape 500 milioane de dolari

Compania cehă de utilităţi CEZ a vândut o participaţie de 7,5% deţinută la grupul ungar MOL sub formă de obligaţiuni convertibile, pentru circa 143,1 miliarde de forinţi (497,8 milioane de dolari), transmite Reuters.

CEZ va folosi suma obţinută prin vânzarea acţiunilor MOL la răscumpărarea obligaţiunilor convertibile legate de aceste titluri, a precizat compania cehă, transmite News.ro.

CEZ a lansat licitaţia de răscumpărare a obligaţiunilor de 470,2 milioane de euro (505,12 milioane de dolari) miercuri şi anticipează că oferta se va încheia joi, după închiderea tranzacţiilor bursiere.

CEZ a convertit acţiunile MOL în obligaţiuni pe termen de trei ani şi jumătate în 2012, când compania din Ungaria nu şi-a exercitat dreptul de a le răscumpăra.

Compania cehă a cumpărat acţiunile la începutul lui 2008, pentru a ajuta MOL să respingă o încercare de preluare.

Operaţiunea a avut rolul să stabilească o relaţie strategică între cele două companii energetice din Europa Centrală, dar acestea au renunţat ulterior la acest plan.

CEZ a precizat că a vândut acţiunile la un preţ de 18.700 de forinţi pe unitate.

Acţiunile MOL au scăzut joi cu 2,5%, iar cele ale CEZ cu 0,5%.

Reevaluarea în scădere a acţiunilor MOL a avut un impact negativ asupra profiturilor CEZ, care s-au redus timp de mai mulţi ani din cauza preţurilor scăzute ale energiei angro.

Compania a anunţat săptămâna trecută că anticipează pentru 2017 un profit net ajustat de 12-17 miliarde de coroane, faţă de 19,6 miliarde de coroane în 2016.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS