Cifre în creştere la "recolta" de paşapoarte

O.D.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 17 iulie 2018

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că aproximativ 105.000 de paşapoarte au fost eliberate în primele şase luni ale acestui an, cu aproape 30.000 mai multe decât aceeaşi perioadă a anului trecut.

Declaraţia a fost făcută la deschiderea noului sediu al Serviciului pentru Eliberarea Paşapoartelor din mall-ul ParkLake. Ministrul a subliniat că eliberarea unui număr mai mare de paşapoarte se datorează faptului că s-a lucrat în condiţii civilizate, fără presiune şi aglomeraţie, iar oamenii au înţeles să îşi facă paşapoartele din timp: "Ştiţi foarte bine care era situaţia şi ce aglomeraţie era la ghişeele de eliberare. În primul rând, din cauza spaţiului neadecvat lucrului cu publicul într-un sistem de presiune şi aglomeraţie. (...) Am suplimentat de anul trecut şi personalul, am făcut demersuri de a identifica spaţii noi. Deja s-a văzut o relaxare a presiunii la ghişee după ce am deschis sediul din mall Plaza. Acum avem şi acest sediu care este ultramodern, este dotat cu 14 ghişee în care se procesează cererile de eliberare şi încă patru ghişee unde se eliberează paşapoartele. Sunt mijloace moderne de informare şi spaţii de aşteptare decente pentru cetăţeni. Asta ne-am dorit, pentru că, aşa cum ştiţi, lunile iunie, iulie, august şi prima jumătate a lunii septembrie sunt luni foarte aglomerate".

Potrivit ministrului, noul sediu func­ţionează în centrul comercial în baza unui contract încheiat pe cinci ani, cu posibilitate de prelungire, iar MAI plăteşte doar utilităţile, nu şi chiria. Carmen Dan a spus că, de când a fost des­chis punctul de lucru din Plaza Româ­nia, iar oamenii au înţeles, în urma campaniei de informare desfăşurate de Ministerul de Interne, să îşi facă din timp paşapoartele, s-au eliberat mai multe astfel de documente în prima jumătate a acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, res­pectiv aproximativ 105.000 în acest an, în comparaţie cu 77.000 anul trecut: "Ce am constatat cu bucurie a fost că oamenii au înţeles şi acea campanie pe care am desfăşurat-o şi-a atins scopul, pentru că sunt multe persoane care au înţeles şi şi-au făcut documentele de călătorie nu în aceste luni de vârf. Pot să spun că în primul semestru din 2018 am eliberat în jur de 105.000 paşapoarte comparativ cu primul semestru al anului trecut, când am avut aproximativ 77.000 de paşapoarte eliberate, ceea ce înseamnă că lucrul aces­ta s-a făcut în condiţii civilizate. Vreau să-i mulţumec cu această ocazie şi fostului prefect de Bucureşti (Adrian Petcu, n.r.) care a identificat acest spaţiu şi a contribuit esenţial pentru amenajarea lui".

Întrebată, conform news.ro, dacă este luată în calcul posibilitatea des­chiderii unui alt sediu, al treilea, având în vedere că în Bucureşti mai funcţionează acum două puncte de lucru, cel din Plaza România şi cel din ParkLake, ministrul de Interne a spus că asta este o preocupare pe care trebuie să o aibă noul prefect al Bucureştiului, Speranţa Cliseru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro