Revista BURSA Construcţiilor

Circuit integrat nuclear la Nuclearelectrica

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 martie

Circuit integrat nuclear la Nuclearelectrica

Nuclearelectrica îşi va rezolva în curând problema circuitului nuclear integrat, după ce va avea în administrare şi extracţia minereului de uraniu, a declarat, ieri, Virgil Popescu, ministrul Energiei.

"Problema circuitului nuclear integrat din România este aproape de rezolvare. Mina de la Crucea este o mină epuizată şi va intra într-un proces de închidere - este prima închidere de mină de uraniu din Europa; suntem practic pionieri în acest domeniu. Vom deschide mina de la Tulgheş-Grinţieş, o altă mină de uraniu. Toate acestea, împreună cu uzina de la Felldioara, le va face societatea naţională Nuclearelectrica, societate controlată de Ministerul Energiei. Practic, la Nuclearelectrica vom avea circuit nuclear integrat. Vom avea extracţie de minereu de uraniu, vom avea procesarea acestuia, fabricarea combustibilului şi producerea de energie electrică din această sursă", a spus ministrul Virgil Popescu.

Amintim că Nuclearelectrica a achiziţionat recent, pentru 9 milioane euro, de la Compania Naţională a Uraniului, uzina de prelucrare a minereului de la Feldioara. Societatea Naţională Nuclearelectrica urmează să primească, prin transfer, cu titlu gratuit, de la Compania Naţională a Uraniului, licenţa de exploatare a minereului de uraniu, şi va începe exploatarea noii mine de la Tulgheş. Minereul de la Tulgheş va fi transformat în uzina de la Piteşti în combustibil nuclear, iar acesta din urmă va fi folosit la reactoarele centralei de la Cernavodă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Codul Insolvenţei”
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro