Circuit integrat nuclear la Nuclearelectrica

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 martie 2021

Circuit integrat nuclear la Nuclearelectrica

Nuclearelectrica îşi va rezolva în curând problema circuitului nuclear integrat, după ce va avea în administrare şi extracţia minereului de uraniu, a declarat, ieri, Virgil Popescu, ministrul Energiei.

"Problema circuitului nuclear integrat din România este aproape de rezolvare. Mina de la Crucea este o mină epuizată şi va intra într-un proces de închidere - este prima închidere de mină de uraniu din Europa; suntem practic pionieri în acest domeniu. Vom deschide mina de la Tulgheş-Grinţieş, o altă mină de uraniu. Toate acestea, împreună cu uzina de la Felldioara, le va face societatea naţională Nuclearelectrica, societate controlată de Ministerul Energiei. Practic, la Nuclearelectrica vom avea circuit nuclear integrat. Vom avea extracţie de minereu de uraniu, vom avea procesarea acestuia, fabricarea combustibilului şi producerea de energie electrică din această sursă", a spus ministrul Virgil Popescu.

Amintim că Nuclearelectrica a achiziţionat recent, pentru 9 milioane euro, de la Compania Naţională a Uraniului, uzina de prelucrare a minereului de la Feldioara. Societatea Naţională Nuclearelectrica urmează să primească, prin transfer, cu titlu gratuit, de la Compania Naţională a Uraniului, licenţa de exploatare a minereului de uraniu, şi va începe exploatarea noii mine de la Tulgheş. Minereul de la Tulgheş va fi transformat în uzina de la Piteşti în combustibil nuclear, iar acesta din urmă va fi folosit la reactoarele centralei de la Cernavodă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro