COMPLETARE AGA Acţionari ai Băncii Carpatica propun adoptarea de măsuri de austeritate

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 4 iunie 2015

Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica (BCC) sunt convocaţi, în data de 18 iunie, pentru a aproba o propunere de adoptare a unor măsuri de austeritate (economisire) privind organizarea şi conducerea băncii, "în corelaţie cu volumul de rulaj, activitate şi performanţă", se arată într-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit acestuia, propunerea introdusă pe ordinea Adunării Generale Ordinare a fost făcută la solicitarea acţionarilor Werner Keul, în nume propriu şi reprezentant legal al WK Group SRL Sibiu, Raicu Sever-Florian şi Raicu Mihaela, care deţin împreună 5,18% din capitalul social al băncii.

Totodată, pe ordinea Adunării Generale Extraordinare au fost introduse mai multe puncte, la solicitarea aceloraşi acţionari, respectiv reducerea numărului membrilor Consiliului de Supraveghere de la 5 la 3 şi mandatarea Directoratului pentru a face demersurile de trecere la sistemul unitar de conducere.

Acţionarii BCC sunt convocaţi în data de 18 iunie pentru a dezbate oferta de absorbţie propusă de Nextebank, dar şi propunerile de reducere a capitalului social pentru acoperirea parţială a pierderilor cumulate ale băncii, înregistrate la finele anului trecut, şi apoi, de majorare a capitalului.

Nextebank a trimis recent acţionarilor BCC o nouă ofertă de fuziune, după ce aceştia au respins, deja, de două ori această propunere. În oferta transmisă pe 15 mai, Nextebank îşi exprimă intenţia să preia un pachet de 20% din acţiunile BCC, deţinute de acţionarul majoritar al acesteia Ilie Carabulea, astfel încât în urma operaţiunii, proprietarul său - fondul EEAF Financial Services - să aibă un pachet de cel puţin 54,5% în noua bancă. Nextebank mai transmite că, independent de această potenţială tranzacţie, propune să fie absorbită de Banca Carpatica, păstrând numele şi sediul BCC. Un răspuns la această ofertă este aşteptat până nu mai târziu de 25 iunie 2015.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Fuziunea unei banci se face altfel. Discutiile sa aiba loc fara ca cineva sa cunoasca detaliile. Iar fuziunea sa aiba loc in cateva zile incepand de vineri si sa se termine luni dimineata. Boala lunga moarte sigura!

    BCC propune austeritate asupra ei, da' parca era ceva cu asupra deponentilor...directiva UE se aplica pe dos la carpatica, oricum nu mai are mult nici asta...dupa ce inghite Nexte o sa moara de "imposibila inghitire"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb