Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

CONFERINŢA AGRI-BUSINESS PE PROFIT / GRAŢIELA IORDACHE, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI "PREŢUIEŞTE CALITATEA":"Statul trebuie să garanteze siguranţa alimentară a cetăţenilor"

Ramona Radu
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură /

"Statul trebuie să garanteze siguranţa alimentară a cetăţenilor"

Statul român trebuie să garanteze siguranţa alimentară a cetăţenilor săi, pe care trebuie să îi informeze şi să îi protejeze, în calitatea lor de consumatori, este de părere Graţiela Iordache, preşedintele Asociaţiei "Preţuieşte Calitatea".

Domnia sa a declarat: "Îmi pare rău să constat că, de fapt, aceste lucruri nu se întâmplă. Ridic problema modului în care sunt comercializate produsele din aluat congelat. Nu mă refer, aşadar, la modul în care ele sunt produse. (...) Acestea, însă, fac o concurenţă neloială produselor tradiţionale ale micilor producători, care nu au timp să îşi schimbe calităţile organoleptice, astfel încât să ne afecteze sănătatea. Celălalt produs soseşte în magazine deja precopt, de multe ori cu câteva luni înainte, aluatul este congelat şi, într-adevăr, deşi congelatul nu este un proces care să ne afecteze sănătatea, el rămâne un proces tehnologic, care schimbă calităţile organoleptice ale unui produs. Vă atrag atenţia că un produs congelat nu mai este niciodată la fel cu unul proaspăt. Important este ca, în momentul în care facem alegerea, noi să ştim ce cumpărăm".

Produsele congelate au aceste specificaţii, a mai precizat preşedintele Asociaţiei, însă ele vin de la producător în vrac, şi dacă acesta menţionează toate acele informaţii, la raft, însă, ele lipsesc.

"În mod firesc este necesar ca noi, consumatorii, să ştim ce valoare nutriţională are un produs, ce coloranţi conţine (pentru că de multe ori se folosesc coloranţi), ce alergeni sunt prezenţi în produsul respectiv etc..

În ceea ce priveşte necesitatea etichetării produselor, eu, consumator, am dreptul să fiu informat corect des­pre ceea ce mănânc şi să pot, astfel, să aleg un produs sau altul, congelat sau nu. Nu vreau ca produsele congelate din magazine să îmi inducă percepţia că ar fi proaspete.

Chiar dacă ele sunt produse în condiţii de igienă depline, acest lucru nu garantează siguranţa lor alimentară, deoarece pe rafturile din supermarket condiţiile nu mai sunt aceleaşi. Unul din patru produse este luat în mână, iar 3,2 dintre cetăţenii care iau produsele respective nu cumpără decât două din cele 15 pe care au pus mâna.V-aţi în­trebat, vreodată, ce înseamnă să cumperi o pâine pe care cel de dinaintea ta a pus mâna?", a mai precizat domnia sa.

Din punctul de vedere al doamnei Iordache, aici este marcată o problemă de siguranţă alimentară şi de sănătate.

Graţiela Iordache a subliniat importanţa unei corecte informări a cetăţenilor, a etichetării produselor, fie congelate, fie necongelate, şi a impunerii obligaţiei ca produsul să fie ambalat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In naivitatea mea, uitasem ca pacostea asta mai exista.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie