Consilierii generali de la PNL susţin propunerea de buget a lui Nicuşor Dan pentru Capitală

G.U.
Politică / 28 aprilie

Consilierii generali de la PNL susţin propunerea de buget a lui Nicuşor Dan pentru Capitală

Partidul Naţional Liberal susţine propunerea de buget iniţiată de primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, Diana Mardarovici, consilier PNL în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, purtător de cuvânt al consilierilor liberali, conform Agerpres.

"Avem astăzi la vot propunerea de buget al municipiului Bucureşti pentru anul 2021. Partidul Naţional Liberal susţine propunerea de buget iniţiată de primarul general, Nicuşor Dan. Suntem parteneri corecţi şi ştim să fim alături de primarul general în eforturile lui şi mai ales atunci când are nevoie de susţinerea şi înţelegerea noastră. Avem foarte multe aşteptări şi noi faţă de ceea ce trebuie făcut, dar le putem rezolva lucrând împreună. Facem acest lucru din respect faţă de primar, dar în special din respect faţă de bucureştenii care ne-au acordat voturile, pentru că ei vor să ne apucăm de treabă în Bucureşti", a declarat Mardarovici.

Ea a precizat că Primăria Capitalei a fost preluată într-o situaţie dificilă, cu datorii foarte mari lăsate de administraţia anterioară, iar dacă bugetul nu este aprobat, "nu se pot face plăţile necesare şi elementare pentru funcţionare", notează sursa citată.

"Sunt multe lucruri de făcut şi nu vă ascund că am pierdut patru ani preţioşi sub administrarea PSD, care a fost interesată de kitsch-uri, de spectacole şi mai puţin de civilizaţie şi dezvoltare. Aproape că am uitat noi, bucureştenii, ce înseamnă un oraş civilizat. Suntem într-o situaţie foarte dificilă, Primăria Capitalei a fost preluată cu datorii foarte mari de la administraţia PSD. Dacă ar avea decenţa, ar tăcea în loc să comenteze eforturile noii administraţii de a corecta greşelile lor. Problemele sunt grave, datoriile sunt istorice. Nu s-a făcut performanţă, s-au cheltuit bani. S-a cheltuit atât de mult, până nu a mai rămas mare lucru, a adăugat consilierul liberal.

Potrivit acesteia, pe conturile Primăriei Capitalei există popriri.

"Primarul general s-a străduit să reducă cheltuielile inutile, s-au verificat fundamentările alocărilor bugetare şi s-a cerut raţionalizarea la maxim a tuturor cheltuielilor. S-a terminat cu risipa banilor publici. Am prioritizat cât am putut. PNL are multe angajamente faţă de bucureşteni pentru a ne încadra în posibilităţile bugetare din acest an. Alte cheltuieli necesare vor fi reluate la rectificarea care urmează în a doua parte a anului. Se vor accesa fonduri europene, actuala administraţie şi-a propus acest lucru. PSD a preluat o primărie într-o situaţie mult mai bună, nu a avut pandemie şi nici contracţie economică", a mai spus Diana Mardarovici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro