Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Volksbank de către Banca Transilvania

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 17 martie 2015

Actualizare 19:15 BT estimează că va încheia preluarea Volksbank România în prima jumătate a lunii aprilie

Banca Transilvania (TLV) estimează că va încheia preluarea Volksbank România în prima jumătate a lunii aprilie, după ce a primit aprobările necesare din partea Consiliului Concurenţei şi a Băncii Naţionale a României (BNR).

"Banca Transilvania a primit aprobările necesare din partea BNR şi a Consiliului Concurenţei privin achiziţionarea Volksbank România. Banca Transilvania estimează că închiderea tranzacţiei va avea loc în prima jumătate a lunii aprilie 2015", potrivit unui comunicat al Băncii Transilvania transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti.

---

Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică ce constă în dobândirea controlului asupra Volksbank România SA şi Volksbank Services România SA de către Banca Transilvania SA, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Acesta informează că analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Anterior, Consiliul Concurenţei a emis o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurenţei, astfel încât operaţiunea de concentrare economică să poată fi pusă în aplicare înainte de autorizarea acesteia. În fundamentarea acestei decizii s-a ţinut cont de situaţia dificilă în care se află o mare parte a clienţilor Volksbank România SA care au contractat credite în CHF.

Banca Transilvania SA şi Volksbank România SA activează pe piaţa serviciilor financiar-bancare. Volksbank Services România SA prestează servicii de administrare şi vânzare a proprietăţilor dobândite de Volksbank România SA din executări silite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9176
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1551
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5820
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7837
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro