Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Darius Vâlcov va afla astăzi decizia privind controlul judiciar

M.A.I.
Anticorupţie /

Darius Vâlcov (Sursă foto: Twitter)

Darius Vâlcov (Sursă foto: Twitter)

Fostul consilier al premierului Dăncilă Darius Vâlcov ar urma să afle astăzi dacă instanţa menţine măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile decisă în cazul său în dosarul în care este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, pentru publicarea protocolului dintre Parchetul ICCJ şi SRI, scrie News.ro.

El a contestat controlul judiciar la Curtea de Apel Bucureşti.

"Prin ordonanţa din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, faptă prevăzută şi pedepsită de art.407 al.3 CP. În fapt s-a reţinut că, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat ''Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii", a anuţat marţi DIICOT, conform News.ro.

Postarea în cauză a inclus şase pagini din documentul pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa "secrete de stat", nivel "secret", conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002.

În 24 august 2018, Darius Vâlcov, la acel moment consilier al premierului Viorica Dăncilă, a publicat, pe pagina sa de Facebook un protocol încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) în 7 decembrie 2016.

Urmărirea penală in personam în aces caz a fost începută de DIICOT pe 27 februarie, ca urmare a sesizării depuse de SRI la data de 28 august 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS