Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

DE AZI PÂNĂ PE 17 IULIE SE DERULEAZĂPrima etapă a subscrierilor pentru majorarea capitalului de la Astra

Alexandru Costea
Bănci-Asigurări /

Prima etapă a subscrierilor pentru majorarea capitalului de la Astra

Prima etapă a subscrierilor în cadrul majorării capitalului social de la Astra Asigurare-Reasigurare se derulează de azi până pe 17 iulie, perioadă în care acţiunile nou emise vor fi oferite spre subscriere deţinătorilor de drepturi de preferinţă, potrivit unui raport curent al societăţii de asigurare.

Prospectul prevede majorarea cu suma de 424,91 milioane lei, prin emisiunea unui număr de 159,74 milioane acţiuni cu valoarea nominală de 2,66 lei. Emisiunea se adresează numai investitorilor calificaţi, se arată într-un comunicat al ASF.

Subscrierea acţiunilor se va face la un preţ de 2,66 lei/titlu.

Majorarea capitalului social se va efectua în două etape. În prima etapă vor putea subscrie noile titluri numai actualii acţionari, care îşi vor exercita drepturile de preferinţă.

A doua etapă se va derula pe o perioadă de 5 zile lucrătoare şi va viza acţiunile rămase nesubscrise în prima etapă, iar cele care vor rămâne nerevendicate vor fi anulate.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit, în februarie 2014, procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra, a suspendat dreptul de vot al acţionarilor şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special, după ce a constat că asigurătorul are nevoie de capital suplimentar.

Prin instituirea procedurii de redresare financiară, ASF a solicitat asigurătorului majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei în 12 luni, din care 70 milioane de lei într-o primă fază.

În octombrie 2014, Astra şi-a majorat capitalul cu 65,1 milioane de lei, la 257,8 milioane de lei, în urma derulării unei oferte de vânzarea de acţiuni noi către acţionarii existenţi.

După încheierea operaţiunii, capitalul social al asigurătorul a atins 257,8 milioane de lei, deţinut de The Nova Group Investments România SA - 72,75% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,01%, alături de mai multe persoane fizice şi juridice, cu o participaţie reprezentând 0,23% din capitalul social.

The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Astra Asigurări este al treilea asigurător după nivelul primelor subscrise în 2014, când au atins 777,24 milioane de lei, după Allianz-Ţiriac şi Omniasig.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie