Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Deutsche Bank, program de restructurare de 3,7 miliarde euro

Marius Constantin
Bănci-Asigurări /

Principala bancă germană, Deutsche Bank, va iniţia un program de restructurare, ale cărui costuri sunt estimate la 3,7 miliarde de euro, prin care îşi propune să taie 200 de miliarde de euro din activele băncii de investiţii şi să renunţe la o zecime din ţările în care operează, notează Reuters.

Grupul bancar a declarat, pentru Reuters, că va obţine 3,5 miliarde euro din vânzarea Postbank, închiderea unor sucursale şi ieşirea din zonele sau regiunile în care înregistrează profit redus.

Deutsche doreşte să realizeze o rată a levierului (rentabilitate a capitalului propriu - n.r.) de 5%, faţă de 3,4% în prezent, în primul rând prin vânzarea Postbank, tăierea fondurilor de investiţii bancare şi prin economisirea câştigurilor. Dutsche vizează, de asemenea, şi o rată de plată a dividendului de 50%.

Totodată, banca germană îşi propune să-şi continue investiţiile în India şi China, numai că va reduce numărul sucursalelor din străinătate la 63, faţă de 70 în prezent.

Compania intenţionează ca, până în 2017, să reducă aproximativ 200 de sucursale sau mai mult de un sfert din întreaga reţea de retail şi, pe de altă parte, să investească un miliard de euro pentru a îmbunătăţi serviciile digitale ale întregului grup. Mai mult, compania doreşte să îşi extindă bilanţul în afacerile de management al activelor şi averilor, şi, în acelaşi timp, va creşte numărul managerilor cu 15% pe pieţele importante.

Deutsche Bank operează în prezent în aproximativ 70 de ţări din întreaga lume şi în primul trimestru al acestui an a realizat un profit net de 544 milioane de euro, jumătate faţă de profitul de 1,1 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, după ce săptămâna trecută a plătit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobânzilor Euribor şi Libor în perioada 2005-2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie