DS Smith finalizează construcţia Staţiei de epurare a apelor tehnologice de la fabrica de hârtie din Zărneşti

S.B.
Companii #Construcţii / 1 august

DS Smith finalizează construcţia Staţiei de epurare a apelor tehnologice de la fabrica de hârtie din Zărneşti

DS Smith a găzduit recepţia lucrărilor de modernizare a Staţiei de epurare a apelor tehnologice din Zărneşti, unitate ce va deservi fabrica de hârtie, conform Autorizaţiei de Construcţie emise în 2021.

Investiţia, estimată la 8,7 milioane de Euro, contribuie la minimizarea impactului operaţiunilor asupra mediului, precum şi la creşterea capacitaţilor de epurare.

Acţiunea a avut loc în prezenţa autorităţilor competente - Primăria Zărneşti şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, precum şi a reprezentaţilor companiilor care au executat lucrările civile şi de instalare, respectiv a unei comisii tehnice numite de către DS Smith Paper Zărneşti. Momentul a marcat realizarea unei etape importante din planul de investiţii în dezvoltare durabilă.

În perioada următoare, DS Smith va continua să lucreze alături de autorităţi la finalizarea procesului de autorizare, astfel încât unitatea să devină operaţională în cel mai scurt timp posibil.

Marius Juncanariu, Director General DS Smith Zărneşti: "Investiţiile realizate în Zărneşti demonstrează, încă o dată, angajamentul nostru faţă de dezvoltarea comunităţii şi a economiei locale. Odată pusă în funcţiune, Staţia de epurare ne va permite să ne eficientizăm activitatea - atât din punct de vedere tehnic, cât şi al impactului asupra mediului înconjurător, să creştem capacitatea de producţie a hârtiei şi, în viitor, să creăm perspective pentru noi locuri de muncă."

În luna mai a anului trecut, DS Smith a anunţat un amplu proiect de investiţii pentru înlocuirea sistemului de canalizare, precum şi modernizarea şi punerea în funcţiune a unor echipamente din staţii de epurare a apelor tehnologice, cu scopul de a reduce consumul de gaz la nivelul fabricii şi amprenta de dioxid de carbon cu până la 4.500 de tone pe an. Totodată, echipamentele amintite contribuie la reducerea consumului de apă proaspătă cu până la 20%, respectiv reducerea cu 60% a cantităţii de deşeuri tehnologice, printr-o mai bună valorificare internă a acestora. Realizarea integrală este preconizată pentru anul 2023, în funcţie de perioada necesară eliberării avizelor de către autorităţile de resort.

Fabrica DS Smith din Zărneşti este cea mai mare unitate de producţie a hârtiei din România, deservind aproape jumătate din piaţa locală.

DS Smith deţine în România un centru de coordonare a operaţiunilor de reciclare în Bucureşti, două depozite de reciclare în Otopeni şi Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărneşti, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav şi la Timişoara şi 3 puncte de lucru, în Piteşti, Timişoara şi Otopeni, judeţul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajaţi.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9427
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4791
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.2027

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro