DUPĂ CE BĂNCILE NU AU PRIMIT-O LA NEGOCIERILE PENTRU CREDITELE ÎN CHF ANPC derulează un control tematic la bănci

Bănci-Asigurări / 9 iulie 2015

ANPC derulează un control tematic la bănci

Marius Dunca: "Mi-aş dori să-mi permită legea să suspend activitatea de creditare a băncilor"

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) derulează un control tematic la băncile care au oferit împrumuturi în franci elveţieni, după ce nu a fost primită de instituţiile bancare la negocierile colective, a anunţat Marius Dunca, preşedintele ANPC.

Domnia sa a spus că şi-ar dori ca legea să îi permită autorităţii să suspende activitatea de creditare a băncilor. În acest sens, caută o astfel de pârghie în lege, a mai declarat Marius Dunca.

"Avem un control tematic la operatorii financiar-bancari. Dacă nu ne-au primit să fim prezenţi la negocieri (cele organizate de AURSF împreună cu reprezentanţii debitorilor în franci elveţieni - n.r.), ne primesc sigur ca organ de control. Mi-aş dori să-mi permită legea să le suspend activitatea de creditare către persoane fizice. Caut în legislaţie portiţa care-mi permite acest lucru", a afirmat Dunca la o conferinţă de presă organizată împreună cu Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) şi Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC), după finalizarea negocierilor cu băncile pe tema creditelor în franci elveţieni.

ANPC va verifica dacă "măsurile de reglare a deficienţelor" au fost luate de către instituţiile de credit, iar acestea să dovedească cum au soluţionat problemele clienţilor, preşedintele autorităţii precizând că băncile nu au venit cu nicio măsură în sprijinul debitorilor.

Controalele au loc la toate băncile care au oferit credite în franci elveţieni şi la toate celelalte cu care ANPC are procese.

Marius Dunca a precizat: "Avem decizii definitive care nu sunt puse în aplicare. Chiar îşi bat joc de români, chiar nu vor să înţeleagă că românii sunt în imposibilitatea de a-şi plăti creditele şi pot ajunge în stradă cu familiile. La nivel de declaraţii, toţi operatorii financiar-bancari sunt aşi, dar când să pună în aplicare măsurile declarate ...".

El a punctat că autoritatea mai are circa 33 de dosare în instanţă împotriva băncilor şi încă patru dosare în curs de depunere, adăugând că va comunica mai multe detalii după finalizarea controalelor tematice.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce inseamna control tematic? Mai exact ce verifica anpc?

    Cred ca a pierdut controlul populistul asta de la ANPC.

    Se crede in anii 1947, cand cu nationalizarea.

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9149
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.8944

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb