EDUCAŢIESindicaliştii solicită testare gratuită şi obligatorie în şcoli

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 01 octombrie

Continuarea activităţii în şcoli chiar şi în cazul unor rate de îmbolnăviri mari creează speranţă dar şi îngrijorare. Educaţia este foarte importantă, dar şi mai importantă este sănătatea elevilor şi profesorilor susţin toţi cei implicaţi în actul de învăţământ. Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" solicită Guvernului să introducă testarea obligatorie gratuită a elevilor şi a angajaţilor din şcoli, în condiţiile menţinerii învăţământului faţă în faţă şi după trecerea de pragul de îmbolnăvire de 6 la mie. Marius Ovidiu Nistor, preşedinte Federaţiei sindicale a declarat: "În condiţiile în care se doreşte continuarea învăţământului cu prezenţă fizică, Guvernul trebuie să asigure teste non-invazive gratuite pentru toţi elevii şi angajaţii prezenţi la nivel de unitate. În plus, trebuie sancţionaţi cei care nu vor să respecte regulile. Nu putem să ne jucăm cu vieţile elevilor şi ale angajaţilor din învăţământ! Înţeleg importanţa şcolii cu prezenţă fizică şi am susţinut-o de fiecare dată, dar nu pot fi acord ca unităţile de învăţământ să devină focare de infecţie, doar pentru că există presiuni din unele zone ale societăţii. Înainte de a decupla scenariile de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate, Guvernul trebuie să trimită teste în toate unităţile de învăţământ. Şi alte state au menţinut şcolile deschise, însă în acestea testarea tuturor se face la 72 de ore". Potrivit federaţiei sindicale, angajaţii din învăţământ au dat dovadă de spirit civic, vaccinându-se într-un procent dublu faţă de cel naţional. La ora actuală, peste 60% dintre angajaţii din şcoli sunt vaccinaţi. În ceea ce priveşte restul de 40%, unii au trecut prin boală, alţii au contra-indicaţii, iar unii nu au fost convinşi de eficienţa vaccinului din cauza unei campanii de informare deficitare.

Premierul Florin Cîţu a declarat că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, MAI şi DSU analizează decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate, fiind luată în calcul inclusiv introducerea testelor pe bază de salivă, pentru ele. Întrebat dacă testarea va fi obligatorie pentru toţi elevii, premierul a replicat că nu a fost luată deocamdată o decizie. Ministrul Educaţiei a anunţat că astăzi vor fi făcute mai multe anunţuri în acest sens.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Procedurile medicale obligatorii, în categoria cărora intră inclusiv testarea) nu sunt legitime din punctul de vedere al drepturilor naturale ale persoanei.

    Nu e bine că se aud voci, oneste sau nu, care cer impunerea de proceduri medicale asupra cetățenilor.  

    pina la mascarada asta nu se faceau testari . sub pretextul asta lumea va fi tinuta in lagare , cam spre asta se merge , una doua testare cu teste false .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

26 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3869
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7398
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8407
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.1246

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro