Aproximativ unul din patru locuitori (27%) ai UE consuma în 2017 fructe cel puţin de două ori pe zi, în timp ce 37% consumau o dată pe zi şi restul de 36% mâncau fructe mai rar sau deloc în timpul unei săptămâni obişnuite, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Comparativ cu consumul de fructe, un procent uşor mai mic (23%) al populaţiei UE consuma legume cel puţin de două ori pe zi, şi un procent uşor mai ridicat (40%) o dată pe zi.
În rândul statelor membre, mai puţin de 45% din populaţie consumă zilnic fructe: Letonia (35%), Bulgaria şi Lituania (ambele cu 37%), Ungaria (40%) şi România (42%). În schimb, consumul de fructe zilnic este cel mai răspândit în Italia (85%) şi Portugalia (81%).
În cazul legumelor, în cinci state membre sub 50% din populaţie consuma zilnic legume: Ungaria (30%), România (41%), Letonia (44%), Lituania şi Bulgaria (ambele cu 45%). În 2017, cel mai ridicat procent al populaţiei care consuma legume cel puţin o dată pe zi se înregistra în Irlanda şi Belgia (ambele cu 84%).