Abonament gratuit

Finanţele au atras, ieri, un miliard de lei de la bănci, pe un an

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Ministerul Finanţelor Publice a atras, ieri, de la bănci, un miliard de lei printr-o emisiune de titluri de stat pe un an, la un randament mediu de 0,56% pe an.

Valoarea emisiunii a fost de un miliard de lei, dar băncile au transmis oferte în valoare totală de peste două miliarde de lei.

MFP a planificat împrumuturi de 4,720 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna septembrie 2016, din care 4,3 miliarde de lei prin opt licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat şi 420 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat, potrivit Agerpres.

Conform prospectelor de emisiune, MFP va organiza în septembrie două licitaţii de certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 1,5 miliarde de lei.

De asemenea, vor fi organizate şase licitaţii de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 2,8 miliarde de lei, fiecare fiind urmată, a doua zi, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie