Fitch a confirmat ratingurile UniCredit Ţiriac Bank şi Banca Transilvania

Bănci-Asigurări / 21 iunie 2014

Fitch a confirmat ratingurile UniCredit Ţiriac Bank şi Banca Transilvania

Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile UniCredit Ţiriac Bank şi Banca Transilvania, care reflectă, în cazul primei bănci, importanţa strategică a diviziei din România pentru banca mamă UniCredit, iar în cazul celei de-a doua capitalizarea adecvată şi nivelul confortabil al lichidităţilor, transmite Reuters.

Ratingul UniCredit Ţiriac Bank pentru datoriile pe termen lung în valută a fost confirmat la nivelul BBB cu perspectivă negativă, iar cel pentru datoriile pe termen scurt la nivelul F3, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, citat de agenţia de presă.

Calificativul de sprijin a fost menţinut la nivelul 2, iar cel de viabilitate, care arată soliditatea financiară individuală, la bb-.

Ratingurile pentru datoriile pe termen lung şi cel de sprijin reflectă opinia Fitch că UniCredit Ţiriac Bank este o subsidiară de importanţă strategică pentru banca mamă UniCredit din Italia. Opinia ţine cont de importanţa strategică ridicată avută de regiunea Europei Centrale şi de Est pentru grupul UniCredit.

Perspectiva negativă a ratingului pentru datoriile pe termen lung este similară cu cea a băncii mamă. Din acest motiv, retrogradarea ratingului UniCredit va duce la reducerea calificativului UniCredit Ţiriac Bank.

Ratingul de viabilitate reflectă presiunea asupra profitabilităţii exercitată de nivelul ridicat al provizionelor, rata ridicată a creditelor neperformante şi nivelul moderat al capitalului.

Potrivit Fitch, rata ridicată a creditelor neperformante are un efect negativ asupra ratingurilor. Agenţia remarcă totuşi o încetinire a deteriorării portofoliului de credite şi faptul că creditele problemă derivă din expunerea băncii la sectorul imobiliar şi cel al construcţiilor, care datează înainte de 2009.

În cazul Băncii Transilvania, ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută a fost confirmat la nivelul BB- cu perspectivă stabilă, iar cel pentru datoriile pe termen scrut la nivelul B. Fitch a menţinut ratingul de sprijin la nivelul 3, cel de viabilitate la bb-, iar plafonul de sprijin la BB-.

Agenţia notează că ratingul pentru datoriile pe termen lung este generat de soliditatea financiară individuală, reflectată de ratingul de viabilitate, care arată baza solidă a depozitelor, profitabilitatea stabilă şi generarea internă a capitalului.

De asemenea, Banca Translivania are o pondere mai mică a creditelor în valută faţă de alte bănci şi o acoperire rezonabilă a creditelor neperformante.

Având în vedere profilul de risc al băncii şi nivelul provizioanelor, capitalizarea este adecvată, în opinia Fitch, care remarcă faptul că ratingurile Băncii Transilvania sunt susţinute de profilul de finanţare şi nivelul confortabil al lichidităţilor.

Fitch notează totodată continuarea înrăutăţirii calităţii activelor Băncii Transilvania în 2013 atât în cazul creditelor către companii, cât şi al celor pentru populaţie, cu o pondere a creditelor neperformante de 19,1% la sfârşitul anului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb