Fitch ne-a reconfirmat ratingul datoriei guvernamentale pe termen lung

C.P.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 24 august 2015

Agenţia Fitch a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a ţării noastre pe termen lung, în valută şi în monedă locală, la BBB-/BBB, cu perspectivă stabilă.

Oficialii Ministerului Finanţelor arată, într-un comunicat: "Reconfirmarea rating-ului şi perspectivei stabile a României este susţinută de situaţia foarte bună a finanţelor publice, ţara noastră poziţionându-se favorabil comparativ cu statele din regiune cu acelaşi rating, cu o proiecţie a deficitului bugetar pentru 2015 de -1,8% din PIB, sub nivelul de -2,5% înregistrat în cazul statelor cu rating BBB şi cu un nivel al datoriei publice de 40,6% din PIB, de asemenea sub nivelul de 43,1% aferent statelor cu acelaşi rating. În acelaşi timp, un alt factor de susţinere a reafirmării ratingului şi perspectivei pentru România îl reprezintă aşteptările pozitive privind creşterea economică în următorii trei ani".

Astfel, agenţia Fitch estimează acum o creştere economică reală a României în medie cu 3,5% pentru perioada 2015 - 2017, comparativ cu prognoza anterioară de 2,8%. Fitch consideră că această evoluţie pozitivă va fi susţinută în următoarea perioadă de cererea internă, amplificată de relaxarea fiscală la nivelul consumului privat, precum şi de o revenire a investiţiilor din sectorul privat.

În acelaşi timp, agenţia apreciază că sectorul bancar din ţara noastră este stabil, în ciuda volatilităţii mediului extern, băncile din România fiind bine capitalizate, calitatea activelor bancare îmbunătăţindu-se ca urmare a măsurilor de reducere a creditelor neperformante, conform comunicatului citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro