FP salută finalizarea listării Romgaz

F. A.
Piaţa de Capital /

Franklin Templeton Investment Management Limited UK, sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator Unic şi Manager de Fond al Fondului Proprietatea, i-a felicitat pe cei implicaţi în finalizarea cu succes a listării Romgaz, potrivit unui comuniact remis redacţiei.

Mark Mobius, Preşedinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group, a declarat: "Vreau să felicit Guvernul, Direcţia pentru Privatizări din cadrul Departamentului pentru Energie şi intermediarii (Goldman Sachs, Erste Bank, BCR şi Raiffeisen Capital & Investment), pentru rolul deosebit pe care l-au jucat în elaborarea, structurarea şi executarea acestei oferte într-un mod extrem de profesionist, şi conducerea Romgaz pentru colaborarea cu toţi factorii implicaţi în acest proces. Toate aceste eforturi susţinute au asigurat succesul răsunător al celei mai mari oferte publice iniţiale din istoria pieţei din România. Cred cu certitudine că listarea Romgaz va avea un impact semnificativ asupra dezvoltării pieţei locale de capital şi va contribui la creşterea lichidităţii şi a vizibilităţii acesteia în rândul unui spectru mai larg de investitori. Aştept cu interes să văd mai multe companii de stat listate anul viitor, conform calendarului de privatizări al Guvernului".

Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a adăugat: "Piaţa de capital din România are enorm de mult de câştigat de pe urma ofertei Romgaz în ceea ce priveşte expunerea faţă de investitori internaţionali, precum şi includerea în rapoartele de analiză ale caselor de brokeraj de renume, în urma emiterii de Certificate Globale de Depozit (GDR-uri) la Londra. În plus, România va beneficia de o percepţie mai bună în rândul investitorilor internaţionali, care acum ar putea acorda o atenţie sporită viitoarelor oferte ale companiilor din România. Este foarte important ca impulsul oferit de succesul tranzacţiei Romgaz să fie susţinut de viitoarele listări ale Hidroelectrica, CE Oltenia, Electrica şi, posibil, ale altor companii de stat, ceea ce ar trebui să transforme Bursa de Valori Bucureşti într-un jucător regional cheie".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS