DIKE

Groupama Asigurări majorează tarifele RCA pentru persoane fizice cu 7%, din octombrie

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Groupama Asigurări majorează tarifele RCA pentru persoane fizice cu 7%, din octombrie

Veniturile companiei au scăzut cu 8,9%, la opt luni

Pierderile au atins 45,7 milioane de lei, în 2013

Groupama România a subscris, în primele opt luni, prime de asigurare de 451 milioane de lei, în scădere cu 8,9% faţă de perioada similară a anului 2013, pe fondul diminuării veniturilor pe segmentul poliţelor RCA şi de bunuri şi clădiri. Directorul general adjunct al companiei, Călin Matei, a declarat, citat de Mediafax: "Subscrierile RCA au scăzut cu 35,8%, la 63 milioane de lei. Groupama a decis din 2013 să îşi reducă voluntar expunerea pe acest segment de piaţă, care în România generează pierderi dacă tarifele nu sunt calculate corect sau nu sunt subvenţionate de alte clase de asigurări. De asemenea, veniturile din poliţe bunuri şi clădiri au scăzut cu 3,1%, la 105 milioane de lei, pe fondul reducerii vânzărilor de poliţe facultative".

El a adăugat că, în perioada analizată, societatea a înregistrat profit, pe fondul reducerii cu 16% a cheltuielilor, dar a evitat să precizeze cifra.

În primele şase luni ale anului, potrivit datelor anunţate în august, compania a înregistrat un profit de 8,8 milioane de lei (conform standardelor IFRS), faţă de rezultatul negativ de 18,9 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

Reprezentantul Groupama a afirmat că, în cursul lunii octombrie, tarifele practicate de societate pe segmentul RCA în cazul persoanelor fizice vor creşte, în medie, cu 7%.

"În cursul acestui an, tarifele societăţii pe RCA au rămas neschimbate faţă de 2013. Majorarea din luna octombrie nu va viza segmentul persoanelor juridice", a mai spus Matei.

Potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară, pierderile Groupama România au atins 45,7 milioane de lei în 2013, de la 87,9 milioane de lei în urmă cu un an.

De asemenea, subscrierile companiei au scăzut cu 11%, la 718 milioane de lei.

Grupul francez Groupama a intrat în România în octombrie 2007, după ce a achiziţionat integral pachetul de acţiuni al BT Asigurări, în urma unei tranzacţii de 100 milioane de euro.

Prin preluarea diviziei de asigurări Garancia a grupului bancar OTP din Ungaria, în februarie 2008, Groupama a devenit şi acţionarul subsidiarei din România, alături de cele din Ungaria, Slovacia şi Bulgaria.

Ulterior, la începutul lunii aprilie 2008, Groupama a câştigat licitaţia pentru preluarea integrală a Asiban şi a plătit 350 milioane de euro pentru întregul pachet de acţiuni, controlat de CEC, BRD, BCR şi Banca Transilvania. BT Asigurări şi Asiban au fuzionat în 2009 în Groupama Asigurări. Ulterior, în aprilie 2010, OTP Garancia Asigurări a transferat portofoliul de poliţe către Groupama Asigurări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie