Grupul Bobnet deschide o fabrică ce va produce dispozitive de tip Internet of Things (IoT) pentru export la nivel european

V.G.
Companii / 22 septembrie

Grupul Bobnet deschide o fabrică ce va produce dispozitive de tip Internet of Things (IoT) pentru export la nivel european

Cu o investiţie de 10 milioane euro ce urmează a fi alocată pe următorii ani, compania are ca obiectiv comercializarea a peste 200.000 de dispozitive IoT care vor revoluţiona comerţul de proximitate

Grupul Bobnet lansează în România la Piteşti fabrica Bob IoT Enterprise, ce va produce dispozitive inovatoare de tip Internet of Things (IoT), aparate dirijate prin Internet, dedicate pieţei europene, cu scopul de a inova şi automatiza comerţul de proximitate, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.

Bob IoT Enterprise va asigura fabricarea la nivel industrial a unei game variate de dispozitive IoT pentru retail-ul automatizat şi logistică inteligentă, cum ar fi magazine, restaurante sau depozite logistice autonome, complet automatizate. Odată validată în proiectul Bob Concierge, aceasta tehnologie va oferită acum pe piaţă terţilor ca soluţie independentă.

Conform sursei citate, dispozitivele construite de Bob IoT Enterprise sunt concepute cu un sistem de operare bazat pe o tehnologie IoT în Cloud care poate fi aplicată, scalată şi personalizată pentru diferite industrii şi necesităţi de business, atât în companii mici, cât şi la reţele mari de retail. Utilizarea aparatelor Bob IoT Enterprise în ecosistemul Cloud IoT va reprezenta o diferenţiere tehnologică importantă faţă de alte soluţii de pe piaţă, asigurând disponibilitate 24/7, conectivitate în timp real, securitate înaltă şi putere avansată de procesare.

Fabrica Bob IoT Enterprise produce deja dispozitivele Bob Concierge. În prezent, aceasta ocupă o suprafaţă de peste 2.000 mp şi are comenzi pentru mai mult de 400 de astfel de dispozitive. Investiţia totală în proiect va fi între 5 şi 10 milioane euro, adaptabil volumelor de producţie, bugetul urmând să fie alocat în etape, în funcţie de volumul de activitate, şi va creşte treptat în funcţie de evoluţia numărului de comenzi în regiune. Astfel, fabrica Bob IoT Enterprise a fost concepută să opereze în mod flexibil.

"Obiectivul nostru este de a comercializa în Europa peste 200.000 de dispozitive în următorii 10 ani. În acest scop, productivitatea întreprinderii va fi gradual mărită, până la 30-40 mii de dispozitive anual, iar numărul angajaţilor estimăm că va atinge câteva sute. Geografia de exporturi va cuprinde practic toate ţările europene, inclusiv a Europei de Est. Nu excludem şi exporturi în afara Europei.", a declarat Darius Mihalcea, directorul Bob IoT Enterprise.

Dispozitivele produse de Bob IoT Enterprise vor fi instalate de către clienţi retaileri în reţetele care vor fi dirijate de grupul Bobnet din cloud, permiţând funcţii de comercializare a produselor alimentare şi celor de prima necesitate, precum şi funcţii de logistică.

"Activitatea noastra nu este limitată de producerea dispozitivelor pentru grupul Bobnet. Planificăm să executăm comenzile pentru proiectarea şi producerea altor dispozitive IoT conform cererii pieţei europene, inclusiv dispozitive IoT de logistică complexe.", a explicat Darius Mihalcea.

Startup-ul românesc Bob Concierge, lansat de Grupul Bobnet, este recunoscut la nivel naţional pentru reţeaua unică de dispozitive automatizate, care asigură accesul rapid la produse şi servicii, în complexele rezidenţiale, fiind primul produs al companiei care beneficiază de sistemul de logistică inteligentă, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro