Revista BURSA Construcţiilor

Guvernul a aprobat OUG pentru înfiinţarea Programului Electric Up

J.P.
Politică / 04 septembrie 2020

Guvernul a aprobat OUG pentru înfiinţarea Programului Electric Up

Şeful Cancelariei premierului, IOnel dancă, a anunţat, joi seară, căîn şedina de Guvern a fost adoptată o OUG pentru înfiinţarea Programului ELECTRIC UP. IMM-urile din domeniul HoReCa pot primi până la 100.000 de euro, fonduri neambursabile, pentru panouri fotovoltaice şi staţii de încărcare. Bugetulîn primul ciclu definanţare este de peste 470 de milioane de lei, conform news.ro.

"A fost adoptată o OUG pentru programul Electric UP, prin care IMM-urile din domeniu HoReCa au posibilitatea de a accesa o finanţare nerambursabilă, de până la 100.000 de euro, pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice şi pentru încărcare", a anunţat, după şedinţa de Guvern, Ionel Dancă.

Programul prevede finanţarea pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp - 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Naţional şi a staţiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Sumele necesare implementării Programului "ELECTRIC UP" se asigură anual de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.Suma necesară implementării Programului "ELECTRIC UP" este de 476 milioane lei în primul ciclu de finanţare.

Ghidul de finanţare se aprobă prin ordin al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, care se publică pe pagina electronică a Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în maxim 30 de zile de la data publicării ordonanţei de urgenţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Lege cu dedicatie...nu sunt bani pentru pensii si alocatii dar pentru subventionarea securistilor cu pensiuni agroturistice, "fara numar"...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro