Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Havrileţ: "Redresarea spectaculoasă a Hidroelectrica, datorită creşterii preţului energiei"

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Redresarea spectaculoasă a Hidroelectrica după ieşirea din insolvenţă a fost posibilă datorită creşterii cu 6% a preţului energiei electrice de la 1 ianuarie 2013, a declarat, ieri, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileţ. El a explicat că, anii trecuţi, cei mai ieftini producători de energie din ţară, Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, au fost nevoiţi să furnizeze o cantitate mare de energie către "coşul" reglementat, pentru populaţie, la un preţ foarte mic. În cazul Hidroelectrica, acest preţ a fost chiar sub costul de producţie, ceea ce a cauzat pierderi societăţii pe segmentul reglementat, conform Agerpres.

Domnul Havrileţ a precizat: "De la 1 ianuarie 2013, am făcut un efort şi am majorat preţul cu 6% pentru energia livrată de Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, astfel încât cele două companii să-şi recupereze şi pierderile anterioare. Hidroelectrica, având aceste câteva procente în plus, a reuşit să se redreseze spectaculos. Aceşti 6% au necesitat un efort destul de mare şi suntem atenţi cu fiecare creştere de preţ, pentru că opinia publică vede o scumpire de 0,5% ca pe una de 15%. Aceşti 6% au fost turnesolul pentru redresarea celor două companii".

Hidroelectrica s-a aflat în procedură de insolvenţă în perioada iunie 2012 - iunie 2013. Fostul preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, Remus Borza, declara recent că societatea va finaliza acest an cu un profit - record de peste 800 de milioane de lei. Producătorul de energie hidro asigură circa o treime din producţia naţională de electricitate, în timp ce Nuclearelectrica generează în jur de 20% din producţie în centrala nucleară de la Cernavodă.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. HE s-a redresat datorita faptului ca Borza a sistat toate investitiile si ce e mai grav reviziile si reparatiile echipamentelor energetice in exploatare ! Consecinta: Instalatii avariate, accidente de munca si costuri mai mari a energiei electrice !

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Ma sperie gandul ca PROCESELE CU TRAFICANTII DE ENEERGIE , procese care au toate sansele sa fie pierdute vor devaliza HIDROELECTRICA de tot "succesul finaciar" de mai sus

  Legea insolventei a fost fortata in cazul anularii contractelor in derulare in conditiile in care Vulpescu le-a declarant RENTABILE. Chiar credeti ca Borza a sters-o asa ca s-a plictisit sa mai castige bani ??? 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS