Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

IFC a acordat BCR o linie de credit comercial de 50 milioane de dolari

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

IFC (International Finance Corporation) a acordat Băncii Comerciale Române (BCR) o linie de credit comercial de 50 milioane de dolari, în cadrul Programului de Finanţare a Comerţului Global ("GTFP"), care sprijină comerţul în pieţele emergente prin acordarea de garanţii parţiale sau totale pentru tranzacţiile comerciale individuale garantate prin ratingul triplu-A al IFC.

"IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, şi BCR îşi unesc forţele pentru a extinde disponibilitatea de finanţare a schimburilor comerciale pentru importatorii şi exportatorii din România, pentru a ajuta la stimularea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă", se arată într-un comunicat al BCR.

Marcos Brujis, director IFC pentru Industrie Globală, a spus: "Prin programul nostru de finanţare a comerţului, IFC direcţionează finanţarea atât de necesară către economii care au nevoie să extindă oportunităţile comerciale globale pentru firmele locale. Accesul la finanţarea comerţului este deosebit de important pentru întreprinderile mici şi mijlocii care depind de comerţul transfrontalier pentru a rămâne viabile şi care caută noi oportunităţi de dezvoltare".

De la începuturile sale, în 2005, Programul de Finanţare a Comerţului Global al IFC a emis peste 21.000 de garanţii în valoare totală de 36 miliarde de dolari, privind obligaţiile de plată legate de comerţ ale clienţilor săi, instituţii financiare din pieţele emergente. Programul include mai mult de 280 de bănci partenere, în peste 95 de ţări din pieţele emergente.

În anul financiar 2014, IFC a asigurat finanţare de peste 22 miliarde de dolari pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii în ţările în curs de dezvoltare şi pentru a aborda cele mai presante provocări pentru dezvoltare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie