Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ÎN CIUDA INCERTITUDINII ACORDULUI CU FMILeul, tot mai puternic

VALENTIN BUSUIOC
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Leul, tot mai puternic

Leul s-a aflat pe o tendinţă ascendentă în raport cu euro, în ultima lună, deşi Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat, la jumătatea lui iunie, că a amânat pentru noiembrie evaluarea acordului încheiat cu ţara noastră.

Euro a coborât sub pragul de 4,4 lei, la sfârşitul lunii mai, de atunci depăşind acest nivel în doar trei zile (4,17 şi 18 iunie). Chiar şi atunci, variaţia a fost modestă.

În penultima şedinţă de tranzacţionare pe piaţa interbancară de săptămâna trecută, moneda europeană a mai coborât o treaptă, situându-se sub 4,39 lei.

Vineri, cursul de schimb a fost de 4,3888 lei pentru un euro.

Vlad Muscalu, senior economist la ING, ne-a declarat că, în cursul zilei de vineri, euro a crescut pe piaţa interbancară, de la 4,3790 lei până la 4,3860 lei, domnia sa aşteptându-se ca, până la finalul şedinţei, valuta europeană să atingă nivelul de 4,3905 lei.

Domnul Muscalu a opinat că euro este mai probabil să coboare până la valoarea de 4,35 lei, decât să urce către nivelul de 4,45 lei, această evoluţie potrivindu-se tiparului început în luna februarie, de apreciere treptată a monedei naţionale faţă de cea europeană. Economistul susţine că parcursul se datorează, în principal, frecventelor intervenţii ale BNR (care îşi urmăreşte mandatul de stabilitate financiară şi a preţurilor, precum şi creşterea rezervelor valutare) şi mai puţin contextului electoral, al creşterilor salariale anunţate de Guvern pentru anumite categorii socio-profesionale.

Totuşi, recenta depreciere a euro în raport cu leul poate fi un lucru temporar, a mai afirmat Vlad Muscalu, dând ca exemplu, în acest sens, fluctuaţiile din luna mai ale valutei în raport cu moneda naţională.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS