Antibiotice Iaşi
ICT

ÎN LOCUL LUI ANTONIOS HASSIOTISGeorge Georgakopoulos, noul director general al Bancpost

Valentin Busuioc
Bănci-Asigurări / 27 septembrie 2014

George Georgakopoulos

George Georgakopoulos

George Georgakopoulos, vicepreşedintele diviziei de retail al Bancpost, îl va înlocui pe Antonios Hassiotis la conducerea băncii deţinute de grupul elen Eurobank, a declarat, pentru ziarul BURSA, Robert Zănescu, directorul de marketing şi comunicare al instituţiei financiare.

Georgakopoulos trebuie să obţină aprobarea Băncii Naţionale a României (BNR) pentru preluarea noii funcţii. Domnia sa va ocupa şi poziţia de Country CEO în România pentru grupul Eurobank.

De şase ani în Bancpost, George Georgakopoulos a fost responsabil de dezvoltarea segmentului de retail al instituţiei de credit. Înainte să se alăture grupului Eurobank, domnia sa a lucrat 13 ani în Marea Britanie şi Franţa pentru Barclays Group. Oficialul Bancpost a urmat cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii din Atena (1987-1992) şi deţine un MBA la Universitatea din Glasgow (1994-1995).

Bancpost avea, la finele lunii mai, o cotă de 3,3% din piaţa românească, după active.

Funcţia de preşedinte al Consiliului de Adminsitraţie (CA) din Bancpost este ocupată de Mihai Bogza, fost viceguvernator al BNR (1998-2004). Antonios Hassiotis a preluat conducerea executivă a Bancpost în octombrie 2012, după ce condusese Postbank, banca deţinută de Eurobank în Bulgaria. Hassiotis l-a înlocuit în poziţia de director general (CEO) pe Peter Weiss, care venise în 2011 de la RBS Bank România.

Înfiinţată în 1991, Bancpost a fost condusă timp de peste 10 ani de Elena Petculescu. Privatizarea instituţiei de credit a avut loc în etape, cu investitori din Grecia, SUA şi Portugalia. Principalul acţionar a rămas Eurobank, unul dintre cele mai mari grupuri financiare greceşti, cu active de circa 80 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro