Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ÎN TRIMESTRUL ÎNTÂI DIN 2018:Grupul Telekom Romania, venituri de 226,5 milioane de euro

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii /

Grupul de companii Telekom Romania a înregistrat, în primul trimestru al anului curent, venituri consolidate în valoare de 226,5 milioane de euro şi un profit EBITDA ajustat de 33,1 milioane de euro, anunţă un comunicat al companiei.

Veniturile Telekom Romania Communications au scăzut în trimestrul întâi din 2018 cu 4,7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la valoarea de 136,7 milioane euro, în timp ce EBITDA ajustată a fost de 17,1 milioane euro, cu 20,1% mai mică de la un an la altul, potrivit companiei.

Datele arată că numărul clienţilor pentru serviciile integrate fix-mobil a crescut cu 38% în primul trimestru al anului, faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 550.000.

O uşoară creştere a fost înregistrată în acest prim trimestru din 2018 şi pe segmentul clienţilor de servicii de televiziune, cu 0,4%, ajungând la 1,46 milioane, cu venituri aferente mai scăzute cu 5% de la un an la altul, conform datelor prezentate.

Compania mai transmite că serviciile Internet TV (IPTV) au înregistrat o creştere de 24% a numărului de clienţi în primul trimestru al acestui an faţă de primul trimestru al anului trecut.

Telekom Romania Communications precizează: "În T1 2018 Telekom Romania Communications a raportat 1,17 milioane de clienţi broadband (fix, şi mobil), în scădere cu 0,8% faţă de primul trimestru al anului trecut. Veniturile corespondente au scăzut cu 9% în T1 2018 faţă de T1 2017. Utilizatorii de voce (fixă şi mobilă) au ajuns la 2,09 milioane la finalul primelor trei luni ale anului curent, în scădere cu 1,6% faţă de T1 2017. Acest rezultat s-a reflectat în venituri mai mici cu 19% generate de serviciile de voce fixă, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut".

Telekom Romania Mobile Communications a înregistrat, în primul trimestru al anului, venituri totale de 121,3 milioane euro, mai mari cu 12,5% faţă de perioada similară a anului trecut, în special datorită veniturilor mai ridicate din segmentul postpaid şi din vânzarea de echipamente, transmite compania.

La sfârşitul lunii martie, baza totală de clienţi ai Telekom Romania Mobile Communications era de 4,7 milioane, în scădere cu 6,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal ca urmare a eliminării SIM-urilor prepaid inactive, potrivit companiei.

Segmentul postpaid a continuat să se consolideze, ajungând la 35% din baza totală de clienţi. Numărul total al clienţilor din segmentul business a crescut cu 2,3% în primul trimestru al anului faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele companiei.

EBITDA ajustată a crescut în primul trimestru al anului cu 1,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, ajungând la 16 milioane euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS