Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019

ÎN URMA DECESELOR SUSPECTE ALE MAI MULTOR TURIŞTI AMERICANIRepublica Dominicană devine o destinaţie înconjurată de neîncredere

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism /

Republica Dominicană devine o destinaţie înconjurată de neîncredere

Veştile despre decesele din motive suspecte a cel puţin nouă turişti americani în Republica Dominicană care au avut loc în ultimele luni au generat îngrijorări în rândul turiştilor cu privire la vizitarea ţării.

Lipsa încrederii călătorilor în siguranţa Republicii Dominicane pare să se înrăutăţească pe măsură ce aces­te ştiri se înmulţesc, iar industria turismului începe să simtă inflexiuni.

Turiştii americani sunt preocupaţi de călătoriile în Republica Dominicană şi în unele cazuri îşi schimbă destinaţiile.

Amy Terada, vicepreşedinte de marketing pentru Pleasant Holiday, a declarat, potrivit Travelweekly.com: "Cu articolele care continuă să se strângă cu privire la decesele turiştilor americani în Republica Rominicană, călătorii îşi exprimă îngrijorarea tot mai mare cu privire la siguranţa unei vacanţe în această destinaţie. Volumul apelurilor a crescut peste noapte, iar consultanţii de călătorie au cerut să modifice planurile a aproape 100 de rezervări către Republica Dominicană".

Deşi problemele cardiace au fost desemnate ca fiind cauza oficială a celor mai multe decese, Washington Post a raportat că circumstanţele care le înconjoară rămân misterioase. În câteva cazuri, victimele au consumat băuturi din mini-baruri înainte să se simtă rău şi să îşi piardă ulterior vieţile. Potrivit datelor CBS News, decesele au avut loc în Punta Cana, în Hotelul Hard Rock, Bahia Bouganville de lux, Grand Bahia Principe La Romana, Punta Cana Excellence şi Terra Linda Resort din Sousua. Dar incidente care au condus la decese au avut loc şi în alte staţiuni.

În plus, reputaţia ţării în ceea ce priveşte siguranţa a mai încasat o lovitură şi pe data de 9 iunie, atunci când David Ortiz, fostul jucător de baseball de la Boston Red Sox, a fost împuşcat într-un bar din capitala Santo Domingo.

Ministrul Turismului din Republica Dominicană, Francisco Javier Garcia, a declarat recent că ţara sa lucrează cu autorităţile, inclusive cu FBI-ul pentru a investiga decesele turiştilor americani: "Suntem încrezători că putem oferi un răspuns definitiv cât mai curând posibil. De asemenea, puteţi fi siguri că vor fi luate măsurile necesare pentru a face ţara să fie sigură pentru toţi vizitatorii".

Potrivit ministerului turismului din Republica Dominicană, ţara a avut 6,6 milioane de vizitatori în 2018, dintre care 3,2 milioane din SUA şi Canada. În 2017, rata incidentelor turistice a fost de 1,6 la 100.000 de vizitatori, scăzând în 2018 la 1,4 la 100.000 de vizitatori. Datele Organizaţiei de Turism din Caraibe, arată că Republica Dominicană este principala destinaţie din Caraibe pentru americani, unde au ajuns anul trecut 2,2 milioane.

Ambasada SUA din Santa Domingo a transmis că lucrează cu autorităţile locale pentru a asigura siguranţa cetăţenilor americani pe insulă şi a cerut răbdare, deoarece rezultatele testelor de toxicologie pot dura până la 30 de zile.

Potrivit datelor platformei de călătorii Hopper, căutările la nivel internaţional de bilete de avion către Republica Dominicană au scăzut cu 52% între lunile mai şi iunie, precizând că anul trecut a existat o scădere de doar 3%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS