INDUSTRIA DE GAMBLINGUn site american de poker a furat 440 de milioane dolari de la jucători

Ziarul BURSA #Companii #Gambling /

Site-ul de poker online Full Tilt Poker a furat 440 de milioane de dolari, deturnând sumele depuse de jucători ca să acorde bonusuri considerabile membrilor consiliului său de administraţie, potrivit Biroul Procuraturii din Manhattan. Full Tilt Poker "a escrocat jucătorii, făcându-i să creadă că sumele pe care ei le depuneau pentru acest joc online se aflau în siguranţă şi erau disponibile în orice moment", a declarat Preet Bharara de la biroul Procuraturii din Manhattan, citat de Mediafax.

"În realitate, Full Tilt Poker nu păstra fonduri suficiente pentru a rambursa jucătorii şi, mai mult de atât, folosea aceste fonduri pentru a acorda bonusuri membrilor consiliului de administraţie şi a acţionarilor, în valoare de peste 440 de milioane de dolari, acordate începând din aprilie 2007", a adăugat parchetul newyorkez.

"Full Tilt nu era un site de poker legal, ci o veritabilă schemă Ponzi", a adăugat el, referindu-se la celebra escrocherie de tip piramidal care i-a adus fostului mare magnat din lumea finanţelor Bernard Madoff o condamnare de 150 de ani de închisoare.

Aceste acuzaţii au fost formulate de parchetul american după o anchetă organizată contra site-ului Full Tilt Poker în luna aprilie anul trecut, în cadrul unei operaţiuni mai vaste de investigare a mai multor site-uri de poker.

Pariurile pe internet sunt ilegale în Statele Unite începând din 2006, dar industria pokerului online a rămas înfloritoare, folosindu-se de toate mijloacele de care dispune pentru a evita legea, alegând, mai ales, să se mute în afara ţării.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS