Abonament gratuit

ING Bank se alătură Consiliului Patronatelor Bancare din România

E.D.
Bănci-Asigurări /

Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), organizaţia patronală a sectorului bancar românesc, a aprobat în şedinţa Consiliului Director de ieri primirea în calitate de membru a ING Bank România, marcând astfel prima extindere a organizaţiei de la înfiinţarea sa la sfârşitul lunii aprilie.

Membrii Consiliului Director al CPBR, Steven van Groningen (Raiffeisen Bank), Răsvan Radu (UniCredit Ţiriac Bank), Philippe Lhotte (BRD - Groupe Societe Generale) şi Tomas Spurny (Banca Comericala Română) au salutat dorinţa ING Bank România de a deveni al cincilea membru al patronatului bancar.

"Alăturarea ING Bank la organizaţia noastră patronală este dovadă faptului că CPBR este perceput că fiind construit conform unui model viabil la nivel european, cu scopul de a sprijini întărirea încrederii în sectorul bancar şi dezvoltarea economică a României", a declarat Steven van Groningen, Preşedintele Consiliului Director al CPBR. "Acum avem deja cinci membri şi suntem deschişi participării altor bănci care doresc să se alăture demersului nostru".

"Dorim să fim parte a aceastei iniţiative, pe care o considerăm o platforma solidă de dialog constructiv cu angajaţii, consumatorii şi cu întreg spectrul de autorităţi guvernamentale, legislative şi de reglementare", a declarat la rândul sau Michal Szczurek, CEO al ING Bank România. "Vrem să contribuim la o dezvoltare sănătoasă a sectorului bancar ca participanţi pe termen lung pe piaţă românească".

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, cu 20 de ani de prezenţa pe piaţă locală. Conform datelor de la sfârşitul anului 2013, ING Bank România avea 1 440 de angajaţi şi active totale de 18,076 miliarde lei. Cu un venit net de 844 milioane lei, un portofoliu de credite şi plasamente de 10,556 miliarde lei şi un profit brut de 216 milioane lei, banca avea la sfârşitul anului trecut 218 unităţi, dintre care 187 de retail şi o cota de piaţă a creditelor în lei de 8%, deţinând o cota de piaţă a depozitelor în lei de 6,3%.

Înfiinţat la dată de 28 aprile 2014, CPBR îşi propune să contribuie la creşterea încrederii în sistemul bancar românesc şi la dezvoltarea economică a României, atât că parte a dialogului tripartit cât şi prin ridicarea standardelor bancare ca bază a protecţiei reale a consumatorilor.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS