Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019

InterAgro datorează Romgaz 220 milioane de lei

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

InterAgro datorează Romgaz 220 milioane de lei

Grupul InterAgro avea, la sfârşitul primului trimestru, datorii de 220 milioane lei către Romgaz, susţin reprezentanţii producătorului de gaze. Ei au precizat că un alt mare datornic al Romgaz este şi societatea Electrocentrale Galaţi cu suma de aproximativ 104 milioane lei, la data de 31 martie 2014.

În ultima perioadă, marii consumatori de gaze i-au acuzat pe producători că nu vor să acorde discounturi şi că nu ţin cont de preţul de referinţă pe care Guvernul l-ar fi indicat, printr-o Ordonanţă producătorilor pentru piaţa liberă a gazelor.

Solicitat de presă să comenteze situaţia, Virgil Metea, directorul general al Romgaz, a declarat că suma de 72 lei/MWh vehiculat ca preţ de referinţă pentru piaţa liberă este de fapt un indice pentru impozitul pe care statul român îl aplică societăţilor producătoare în perioada liberalizării pieţei.

Domnul Metea a precizat: "Acesta nu este un preţ al pieţei. Preţul gazului de pe piaţa liberă este altul. Să nu confundăm preţul de piaţă cu cel pe care îl poate suporta o anumită industrie şi să nu uităm că încă mai avem consumatori industriali în piaţa reglementată care plăteşte 89,4 lei/MWh pentru gazul cosumat".

Oficialul Romgaz nu a dorit să precizeze care este preţul plătit pentru gaz de consumatorii de pe piaţa liberă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS