Mai mulţi lideri de sindicat de la Complexul Energetic Hunedoara au pichetat Tribunalul Hunedoara

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Mai mulţi lideri de sindicat de la Complexul Energetic Hunedoara au pichetat, ieri, sediul Tribunalului Hunedoara, solicitând instanţei să stabilească un alt termen pentru judecarea cererii de insolvenţă în cazul CEH.

Liderul Sindicatului Independent Electrocentrale Deva Mintia, Mircea Crişovan, a declarat pentru News.ro: "A fost un protest spontan al liderilor de sindicat din Complexul Energetic Hunedoara referitor la data de judecare a insolvenţei CEH. S-a făcut ieri (n.r. luni) cerere din partea administraţiei pentru rejudecare astăzi, însă s-a respins şi a rămas termenul de 27 decembrie", a spus Crişovan.

Protestatarii au spus că în prezent există riscul ca activitatea companiei să fie afectată, întrucât conturile CEH sunt blocate.

De asemenea, ei au susţinut că trebuie respectate drepturile salariaţilor prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Luni, Tribunalul Hunedoara a amânat pentru 27 decembrie discutarea cererii de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara. În aceste condiţii, conturile CEH au fost blocate, iar minerii şi personalul din energie nu pot primi tichetele de masă şi tichetele cadou de Crăciun.

Complexul Energetic Hunedoara a ieşit din insolvenţă, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis în luna noiembrie să anuleze decizia Tribunalului Hunedoara prin care, în luna iunie a acestui an, a fost deschisă procedura în acest sens. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia a fost definitivă.

CEH a depus din nou, la Tribunalul Hunedoara, în luna noiembrie, o nouă cerere de intrare în insolvenţă.

Conform tabelului de creanţe întocmit de administratorul judiciar, datoriile Complexului Energetic Hunedoara se ridică la 1,43 miliarde lei.

Compania de stat a precizat, într-un comunicat, că ieşirea din insolvenţă a societăţii nu se datorează îmbunătăţirii situaţiei economice şi financiare, lucru care va genera probleme majore în activitatea curentă.

Producătorul de energie avertiza că riscă executarea conturilor de către creditori, iar posibila oprire a activităţii societăţii va conduce implicit şi la sistarea furnizării agentului termic necesar încălzirii populaţiei.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat iniţial în insolvenţă, după ce Tribunalul Hunedoara a dispus, în 23 iunie, deschiderea procedurii în acest sens, administratorul judiciar provizoriu fiind desemnată Casa de Insolvenţă GMC. Decizia instanţei a fost executorie, dar nu a fost definitivă fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Alba Iulia.

La Complexul Energetic Hunedoara lucrează în jur de 6.000 de angajaţi la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro