Minea (ROMALIMENTA): Statul trebuie să exercite un control mai riguros asupra produselor tradiţionale

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 11 ianuarie 2012

Sorin Minea: "Produsele tradiţionale trebuie să fie expuse doar în cadrul târgurilor de profil".

Sorin Minea: "Produsele tradiţionale trebuie să fie expuse doar în cadrul târgurilor de profil".

Autorităţile ar trebui să exercite un control mai riguros în sfera produselor tradiţionale, pentru a limita prezenţa pe piaţă a mărfurilor falsificate, dar şi pentru a asigura o fiscalizare corectă în acest segment de activitate, a declarat ieri preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară (ROMALIMENTA), Sorin Minea, citat de Agerpres.

Domnia sa adăugat: "În comunitatea europeană există două mari categorii de producători: cei autorizaţi de stat să-şi vândă mărfurile atât în ţara de bază, cât şi în străinătate, pe lângă ei des-făşurându-şi activitatea şi producătorii înregis-traţi. Aceştia din urmă nu îşi pot comercializa mărfurile oriunde, ci numai în zona de producţie, statul limitând şi cantitatea maximă scoasă la vânzare. În România, nu există niciun fel de control în acest domeniu, ceea ce face ca numărul produselor tradiţionale comercializate în ţara noastră să fie de peste 2.500, în timp ce în întreaga comunitate europeană nu există mai mult de 1.000 de produse de acest tip".

Din acest motiv, Sorin Minea consideră că autorităţile statului, res-pectiv Ministerul Agriculturii, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), trebuie să exercite un control mai riguros asupra produselor tradiţionale. Sorin Minea a mai spus: "În primul rând, trebuie să existe o evidenţă clară a tuturor produselor tradiţionale prezente în comerţ, iar în paralel să se ia măsuri referitoare la limitarea cantităţii de mărfuri scoasă la vânzare, dar şi a ariei de vânzare. De asemenea, produsele de acest tip trebuie să fie expuse doar în cadrul târgurilor de profil, organizate în general în week-end, şi nicidecum în mod constant în raioanele supermarketurilor şi ale hypermarketurilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

27 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4182
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7622
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9300
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.6976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro